Tatil sonrası cildinizi bakıma alın!

Güneşin cildimizdeki negatif etkileriyle ve kırışıklıklarla savaşmak için kremlerin yanı sıra pek çok yöntem var. Plastik Cerrahi Estetik Cerrah Op. Dr. Alpaslan Topçu yazın da uygulanabilecek cilt yenileme yöntemlerini anlattı.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 05:08
Tatil sonrası cildinizi bakıma alın!






Tatil sonrası cildinizi bakıma alın!


Tatil Sonrası Cilt Bakım, Artık güneş ışınlarının cilde verdiği zararları bilmeyen yok; güneşin yaydığı zararlı ışınlar cildi yıpratıyor. Genetik faktörler ve zamanın etkileri de bir araya gelince yaşlılık süreci hızlanıyor. Neyse ki gelişen teknoloji, zamana ve bu faktörlere meydan okumayı başardı. Günümüzde, güneşin cildimizdeki negatif etkileriyle ve kırışıklıklarla savaşmak için kremlerin yanı sıra pek çok yöntem var. Plastik Cerrahi Estetik Cerrah Op. Dr. Alpaslan Topçu yazın da uygulanabilecek cilt yenileme yöntemlerini anlattı.


Volite ile derinlemesine nemlendirme...


Yeterli neme sahip olmayan ciltlerde kırışıklıklar ve çizgiler daha çok belirginleştiği için, cildin nemlendirilmesi genç ve güzel bir cilt için olmazsa olmaz. Cildin kurumasına; mevsim değişiklikleri, soğuklar ve güneş başta olmak üzere birçok faktör neden olabilmektedir.Yapılan araştırmalara göre kadınlar için iyi cilt, ışıldayan, taze ve parlayan cilt ile eşleşiyor ve elbette cilt kalitesi, estetiğin de ötesine geçiyor. Cilt kalitesi; kim olduğumuzu, nasıl hissettiğimizi ve nasıl yaşadığımızı gösteriyor.

Birçok kadın cildini nemlendirmek için kremlere başvuruyor fakat artık tek uygulamayla dokuz aya kadar etkisi süren ve 2018 yılına damgasını vuran bir uygulama var; Volite.

Bu yeni uygulamanın en önemli özelliği; hidrasyon için ayrı, elastikiyet için ayrı, pürüzsüzlük için ayrı uygulamalara gerek kalmadan cilt kalitesini arttırması ve cilde derinlemesine nemlilik kazandırması. Tek uygulama da dokuz ay süren etkiyi de unutmamak gerekiyor.

Alpaslan Topçu bu uygulama için: "Volite, cilt kalitesini iyileştiren, tek uygulamayla dokuz aya kadar etkisini sürdüren bir uygulama. Hyaluronik asidin intradermal cilt altına uygulaması; cilt pürüzsüzlüğünü iyileştiriyor, ince çizgileri yok ediyor, cilde pürüzsüzlük kazandırıyor, akne lekeleri ve kırmızı lekelerin görünümünü azaltıyor, cildi nemlendiriyor ve cilde elastikiyet kazandırıyor. Günün sonunda ise size sadece kendinize güvenmek,derinden ışıldamak kalıyor," diyor.

Ulthera teknolojisi

Tatil sonrası cildi toparlayacak bir başka uygulama ise Ulthera. Topçu bu uygulamayı şöyle anlatıyor: "Sarkmış, elastikiyetini kaybetmiş, yorgun ve üzgün görünen bir yüz, eskiden sadece cerrahi müdahale ile toparlanırken; şimdilerde bunu cerrahi olmayan teknolojilerle yapabiliyoruz. Bunlardan biri de zamanın, yaşın ve yerçekiminin yüzümüzde yarattığı tahribatı onaran Ultherapy.

Ultherapy, ultrason teknolojisini yani; anne karnındaki bebeği görüntüleyen teknolojiyi kullanıyor. Ulthera aynı teknolojiden, gevşek deriyi toparlamak, sıkılaştırmak için faydalanıyor. Derinin 3-4,5 mm'lik derinliğine kadar inen ses dalgası ile kolajen ve elastin lifleri uyarılıyor ve cilt yeniden yapılanıyor. " Alpaslan Topçu Ulthera sistemi ile ilgili şunları ekliyor:"İşlem sırasında derinin alt tabakalarında, ses dalgası ile enerji noktaları yaratılıyor. Bu sayede, cilt kendi onarım sürecini oluşturarak yeni kolajen üretimine başlıyor ve sıkılaşmaya başlıyor. Tüm yüz için yapılan uygulama 30-45 dakikada tamamlanıyor. İşlemin hemen ardından hasta günlük aktivitelerine geri dönebiliyor. Ulthera'nın uygulama alanlarında kaş kaldırma, yüz, boyun ve dekolte bölgesi de bulunuyor."

Uygulamanın hemen ardından toparlanmaya başlayan cildin, bir ay içinde gözle görünür bir şekilde sıkılaşmaya başladığını ama; tam sonucun üç ay sonunda ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Alpaslan Topçu, "Tek bir seans yapıyoruz ve etkisi en az 2 ila 5 yıl arasında devam ediyor" diyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.