Van'da MERS şüpesi

VAN, ()- UMRE dönüşü Van'daki evlerinde rahatsızlanan 3 hasta, MERS virüsü şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı. Umreyi tamamladıktan sonra 2 gün önce Van'a dönen G.A. eşi S.A. dün akşam öksürük ve yüksek ateş...

07 Mart 2015 Cumartesi 11:50
Van'da MERS şüpesi






VAN, ()- UMRE dönüşü Van'daki evlerinde rahatsızlanan 3 hasta, MERS virüsü şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.
Umreyi tamamladıktan sonra 2 gün önce Van'a dönen G.A. eşi S.A. dün akşam öksürük ve yüksek ateş nedeniyle özel bir hastaneye başvurdu. MERS virüsünden şüphelenen doktorlar bir süreliğine hastaneye kimseyi almama kararı aldı. Bir süre burada müşahade altına alınana hastalar dezenfekte edildikten sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümüne sevk edildi.

H.A. adlı kadın da, yaklaşık bir hafta önce umreden döndüğü ve baş ağrısı, öksürük, bulantı, kusma, nefes darlığı ve ateş şikayetiyle Yüzüncü Yıl Üniversite Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Hastaların sevk edildiği hastanelerde karantina uygulanırken hastalardan alınacak tetkikler neticesinde MERS virüsü olup- olmadıkları belerlenecek. Hastaların ilk başvurduğu Özel Lokman Hekim Hastanesi Başhekimi Mesut Pekmez, hastaların hastaneye başvurmasının ardından tüm önlemlerin alındığını ve ardından 112 ekipleri nezaretinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.