Yaban mersini her derde deva

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Çelik, yaban mersininin (maviyemiş) antioksidan içeriği en yüksek meyve olduğunu söyledi. Prof.Dr. Çelik, "Taze olarak yenildiğinde kanı temizler,...

26 Haziran 2015 Cuma 12:56
Yaban mersini her derde deva






SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Çelik, yaban mersininin (maviyemiş) antioksidan içeriği en yüksek meyve olduğunu söyledi. Prof.Dr. Çelik, "Taze olarak yenildiğinde kanı temizler, kan şekeri ve kolesterolü düşürür. Yaşlılıkta ortaya çıkan geçici hafıza kayıplarını önler" dedi.
OMÜ Ziraat Fakültesi Bağ Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Hüseyin Çelik, 'Yüzyılın meyvesi' olarak adlandırılan yaban mersininin (maviyemiş) sağlık açısından bir çok faydasının olduğunu dile getirdi. Üzümsü meyveler içinde taze olarak en fazla dayanan, manav koşullarında 1 hafta 10 gün tazeliğini koruyabilen yaban mersininin binbir derde deva olduğunu, 14 farklı alanda kullanılabildiğini ifade etti.
Prof.Dr. Çelik, "Antioksidan içeriği en yüksek meyvedir. Gece körlüğü, gözlerde kamaşma ve diğer tüm görme bozukluklarını önler. Taze olarak yenildiğinde kanı temizler, kan şekeri ve kolesterolü düşürür. Yaşlılıkta ortaya çıkan geçici hafıza kayıplarını önler. İltihaplar için dezenfektan özellik taşır. Damar sertliğini azaltır, damar tıkanıklığını önle ve kalp krizi riskini azaltır. Kalori miktarı azdır, sodyum içermez, A vitamini, C vitamini, postasyum, kalsiyum ve fosfor içeriği yüksektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.