Yaşlanmayı geciktirme için neler yapılmalı ?

Kısa zaman'da yaşlanmaya yeni bir çözüm bulundu.Bilim adamları kök hücre tedavisine başladı.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 17:54
Yaşlanmayı geciktirme için neler yapılmalı ?






Ertürk, yaklaşık 7 yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere hücre ürettiklerini belirterek, "Hücresel tedavi günümüzde giderek yaygınlaştı. İlaç ve cerrahi yöntemle tedavi edilemeyen bazı hastalıklar bugün hücresel tedavi dediğimiz kök hücrelerin kullanılmasıyla tedavi edilebiliyor" dedi.

"Yaşla birlikte yüz biçimi değişiyor. Cilt yıpranması, gerginlik ve parlaklık azaldıkça doku ve doku elastikiyeti de azalıyor. Bunun sonucunda hücrelerimiz kendilerini yenileme kapasitesini yitirdikçe alında, göz çevresinde kırışıklıklar oluşuyor. Ağız çevresindeki çizgiler derinleşiyor, elmacık kemiklerinin üzerindeki yumuşak dokuların yanaklara doğru yer değiştirmesiyle de yaşlanma izleri ortaya çıkıyor."

 

"YAŞLANMA İZLERİNE KARŞI SON YENİLİK"

Fibroblastların cildin dış etkenlere en az maruz kalmış bölgesinden elde edilebileceğine dikkati çeken Ertürk, şunları kaydetti:


Prof. Dr. Ertürk, cilt fibroblast hücre üretim ve uygulamasının dünyada aynı şekilde yapıldığını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

<span style="&quot;color:rgb(0," 0,="" 0);="" font-family:arial,tahoma,times,serif;="" font-size:12px"="">"Bu yöntem Amerika Birleşik Devletleri Federal Drug Agent (FDG) tarafından onaylanmış yöntemdir. Tamamen bireyin kendisine ait dokudan hazırlandığı için toksik, alerjik ve karsinojenik değildir. Kişiye özel üretilen fibroblastların ağız kenar çizgileri, göz çevresi, kaşlar arası ve alındaki çizgilere uygulanma sonuçları her bireye farklıdır. Doğru sayı ve belli aralıklarda uygulandığında bazı kişilerde etkisi haftalar içerisinde başlarken, bazılarında etki daha geç görülebilir. Fibroblastlar, kırışıklık dışında aknelerin sebep olduğu çökmeler, yanık ve iyileşmeyen yaraların tedavisinde de kullanılır. Hücresel tedavi fark yaratan uygulama olduğu için son yıllarda kadınlar kadar erkekler de ilgi gösteriyor."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.