Yaza genlerinizle hazırlanın

Yazın yaklaşmasıyla birlikte fazla kilolardan hızla kurtulmayı vaat eden diyet programları ve ürünlere olan ilgi de doğal olarak artmış durumda. Peki, bu diyet önerileri herkes için sağlıklı ve etkili olabilir mi?

16 Mayıs 2018 Çarşamba 11:12
Yaza genlerinizle hazırlanın






Yaza genlerinizle hazırlanın

Takvimlerin baharı göstermesi ve tatil mevsiminin yaklaşması ile birlikte kışın alınan fazla kilolardan kurtulmak isteyenler, kişiye özel beslenme programı GentestDiet ile forma giriyor.

Yazın yaklaşmasıyla birlikte fazla kilolardan hızla kurtulmayı vaat eden diyet programları ve ürünlere olan ilgi de doğal olarak artmış durumda. Peki, bu diyet önerileri herkes için sağlıklı ve etkili olabilir mi?

Konuyla ilgili bilgi veren Gentest Enstitüsü Diyetetik Uygulamaları uzmanlarından Engin Aykaç, her bireyin tıpkı parmak izleri gibi birbirinden farklı olduğunu, bu farkın temelinde ise genetik yapının yer aldığını belirtti. Aykaç, "Beslenme ve diyet konusunda toplumu genelleyerek yapılan tavsiyeler herkese uygun olmaz, örneğin komşunuzun diyeti sizde kilo kaybına değil kilo alımına neden olabilir. Çevrenizde istediği halde kilo alamayan veya su içse bilen yarayan insanlar vardır. Bakıldığında anlam verilemeyen bu durumların nedeni genlerinizde saklıdır. Zira her bireyin genetik yapısı birbirinden farklıdır. O nedenle beslenme programları da, egzersiz programları da kişiye özel olmalıdır. İşte biz bu nedenle kişiye özel GentestDiet değerlendirmesi ile bilimsel tespitlerimizi yapıp yaşamsal çözümler üretiyoruz" dedi.

GentestDiet hangi faydaları sunuyor?

Gentest Enstitüsü Diyetetik Uygulamaları uzmanlarından Elif Keloğlu, "GentestDiet, insan vücudunda sağlıklı beslenme ile ilgili temel metabolik süreçlerin nasıl çalıştığıyla ilgili değerli genetik bilgiler sunuyor. Bu bilgiler alanında uzman diyetisyenler tarafından analiz edilerek kişiye özel beslenme ve egzersiz programı oluşturuluyor. GentestDiet ile sadece kilo verme süreci değil, kilo verme sürecini etkileyen besin duyarlılıkları, vücutta oluşan serbest radikalleri ve toksinleri atma kapasitesi, bu süreçte kişi için gerekli olan vitamin-mineral düzeyi de belirleniyor." dedi.

Ayrıca vücutta gizli katil olarak adlandırılan inflamatuar süreçlerin de, GentestDiet raporunda ele alındığını belirten Keloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "İnflamatuar süreçleri, kalp krizi, diyabet ve kanserler gibi ciddi hastalıkların altında yatan bir halı olarak düşünülebilir. Burada inflamasyonu azaltacak önlemler de, kilo verirken sağlığınızdan olmamanız için dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. GentestDiet ile son zamanlarda sıkça duyulan glüten ve laktoza karşı olan duyarlılıklara da bilimsel veriler ışığında bakılıyor. Burada genlerinizin glüteni ve laktozu parçalayan enzimleri salgılama düzeyine bakarak bilgi veriliyor. Belki de bu zamana kadar kilo verememenizdeki engel, dikkatinizi çekecek düzeyde olmayan glütene veya laktoza olan duyarlılığınızdır."

İdeal kilonuza ulaşırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da şüphesiz egzersiz düzeyiniz. Bu noktada GentestDiet, size kilo verme sürecinizde hangi tür egzersizlerin, hangi yoğunlukta yapıldığında gerçek anlamda katkı sağlayacağını söylüyor.

GentestDiet'in sonuçları bir laboratuvardan diğerine göre değişiklik göstermiyor, sonuçlar kesinlik taşıyor. Kişilerin hayatları boyunca yalnızca bir defa GentestDiet yaptırmaları yeterli oluyor, çünkü genetik yapı değişmiyor, yaşam boyunca aynı kalıyor. Dolayısıyla gen testi odaklı bir diyet programı, kişinin kendisine uygun olmayan diyet programları dolayısıyla kaybedebileceği zaman, emek ve maliyeti de en aza indiriyor.

Kişiye Özel Gen Testleri

Ülkemizde gen testleri koruyucu tıp uygulamalarının yaygınlaşmasıyla hayatımıza girdi. Gentest Enstitüsü'nün genetik analiz ve değerlendirme programı olan Gentest, Hacettepe Üniversitesi Teknokent'te Türk halkının özellikleri dikkate alınarak 2004-2009 yılları arasında geliştirilmiş bir program. TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın desteklerini alan Gentest bu alanda birçok uluslararası başarıya da sahip. Avrupa Birliği Toplum Sağlığı GenomBilim Network'ü tarafından 'Avrupa'daki En İyi Uygulama' seçilen Gentest'in farklı ihtiyaçlar için farklı test uygulamaları mevcut.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.