Yaz Bihter yaz, devam… oluuur yazalım.
Ne diyelim ?

Cümlemize mübarek olsun.
Enseyi karartmayacakmışız. Daha ikinci tur varmış. Final oylaması varmış. Ne biliyim belki Sayın vekillerimizin bir kısmına bir aydınlanma gelirmiş.
Olur yani neden olmasın. Dolunay,Merkür, Uranüs, Evren, Melekler…….
ANAR'ın  20-27 Aralık 2016 tarihleri arasında, 26 ilde, 2.601 kişi ile görüşülerek yapılan saha çalışması neticelerine göre
 Yeni anayasa paketi hakkında "hiç bilgim yok" diyenlerin oranı yüzde 36,
 "Çok az bilgi sahibiyim" diyenler yüzde 28,
 "Biraz öğrendim ama..." diyenlerin oranı da yüzde 14.
Hadi ben toplayım , Az biliyorum diyenlerinin çoğununda  ayıp olmasın diye öyle söylediğini tahmin ederek vatandaşın konu hakkında  %70 inden fazlasının yeni anayasa konusunda hiiiiiiç bir şeycik bilmedikleri alenen ortada.
Hey yavrum heyy,,..

Yeni anayasa tasarısıyla burnumuza dayatılan Başkanlık sistemine gelince , olay aynen gazeteci yazar Ahmet Altınkaya’nın örneklediği gibi….
"Misal Aziz Yıldırım hem Fenerbahçe Spor Kulübü hem de Türkiye Futbol Federasyonu başkanı olacak. İlaveten hem Merkez Hakem Kurulu hem de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu üyelerini atayacak.Buna ramen olur da Fenerbahçe şampiyon olmazsa ligi iptal edecek"
Nasıl ? Kolaymış di mi ? Banane ben Fenerliyim diyenleri de alnından öpüyorum. Aynınızdan mecliste 330 kadar var.
Gel  gelelim bir de şu gizli oylama skandallarına…ama önce bilgi:
Anayasa'nın 175. Maddesine göre anayasa değişiklikleri Genel Kurul'da iki defa görüşülüp, gizli oylama yoluyla oylanıyor. Yani milletvekilleri, oylarını kimseye göstermeden ve açıklamadan kullanabiliyorlar. Burada amaçlanan şey ise, milletvekillerinin partilerinin duruşu dışında bir kararları olması durumunda, bunu hayata geçirebilmesini sağlamak.

Yasa açık değil mi… ama O ne ? 3 AKP li milletvekili aynı anda bir kabinde oy kullanıyor.

Hşşşt bu ne samimiyet ? Hani gizlilik ? Anayasayı ihlal etmek pahasına madara olmayı göze alıp, parti içi güvensizliği gözümüze sokan bu sayın vekillerimize benden kocaman bir alkış. Ama orada bitmiyor ki mesele daha sonra "3 erkek vekil kabinde oy vermiyorsanız ne yapıyordunuz" diye soran cesur kadın CHP'li Fatma Kaplan'ın boynunu sıkıp telefonunu elinden almaya çalışan vekillere de bir alkış. Ama bu alkış bu vekillere oy atan hemcinslerime de gelsin lütfen. Onlar daha fazlasını hak ediyorlar.
Yetmedi !! Esas demeç Sağlık Bakanımızdan geliyor.  

Gizli oy kullanmayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Suç işliyorsun" diyen CHP'lilere, "Hadi lan. Suç işliyorum sana mı sorucam" diye yanıt veriyor.
Ne güzel memleket .. ohhhh… yürrü be kim tutar seni. Kimlerdensin diye soran olursa "Fenerbahçeliyim. Sana mı sorucam ulan?" dersin, Biter,gider.  
Saaağlık Bakanı !!! Allah tüm hastalarımıza acil şifalar versin. Allah’ tan umut kesilmez.
Ayrıca o da haklı tabi. Ülkede Başbakan’a ihtiyaç yoktur diyen bir Başbakan’ı var.
Benim diyecek sözüm kalmadı zaten. Kalanını atasözlerimiz söylesin
"Ön tekerlek nereye giderse arka tekerlekte oraya gider"
"İmam osurursa cemaat sıçarmış"
Hala organik fasulyenin faydalarını bilmek  isteyen varsa buyursun internetten baksın, ben dolar bu akşam kaç kapamış ona bakacağım.
Bodrumdan sonsuz sevgi ve kaygılar
Bihter Bangı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.