Uzun zamandan beri bu kadar iddiasız bir derbi oynanmamıştı. Fenerbahçe'nin puan puanlar almak için geldiği TT Arenada kazanan taraf Galatasaray oldu.
   Sarıkırmızılılara ekip Fenerbahçe'den daha fazla maçı kazanmayı düşününce sonucu elde etti.
  Maça hızlı ve hırslı başlayan Galatasaray oldu. Bu hırs yanında birde sert futbolu getirince hakem maça müdahele edene kadar olan oldu.
   Futbolcular arasında baktılar ki hakem sertliğe müsamaha gösteriyor . oyun seyrinden çıktı. Maçın başında Sneijder in nefis golü de gelince Galatasaray rahatladı.
   Sahada golden sonra söyleyebileceğimiz sadece bol sarı kart (18) ve kırmızı kartlar (2) kaldı. Oyun adına birşey izleyemez olduk.
  Sneijder golün dışında rakibe kart verdirmek için her türlü hareketi yaptı. Melo ise ayrı bir durum. Emre oyundan atılırken yaptığı hareketlerle o dakika oyundan atılması gerekiyordu ama hakem görmedi.
   Emre ise heran atılmaya hazır. Her faul pozisyonunda orada. Takım kaptanı olarak yakışmadı. Melo'nun maçın başından itibaren Emre'nin kart görmesi için oynayacağı belli. Dikkatli olması lazım. Aynı şekilde Gökhan ne gerek vardı kart görmeye. Emenike, Mehmet Topal, Bekir aynı şekilde.
  Fenerbahçe için bu maç olmazsa olmaz maçı değildi. Kaybedilecek puanın önemi tabi vardı ama telafisi de vardı. Onüç puan öndesin ve kalmış yedi hafta. Bu yenilgi ile kaldı on puan. Altı hafta.
   Ama Galatasaray için durum öyle değildi. Avrupa yolunda rakibi Beşiktaş'ın kazandığı hafta bu maçı almaları şarttı. Fenerbahçe Galatasaray karşısında daha dikkatli ve temkinli oynasa maça ortak olacaktı.
   Fenerbahçe şimdi önüne bakmalı. Önünde zor bir Antalya maçı var ve Gökhan, Emre, Emenike, Bekir, Mehmet Topal cezalı durumdalar. Gerçi Ersun Hoca'nın bu sene elinde bol oyuncu kadrosu var ama yine de dikkatli olmak gerekiyor. Matematiksel olarak daha şampiyon olmadı sarılacivertliler.
   Antalya maçını alırlarsa kalan beş haftada alacakları iki beraberlik bile yetiyor şampiyon olmalarına.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.