“ŞARK ARAŞTIRMALARI”NIN PERDE GERİSİNDEKİ AMAÇ; TÜRK'ÜN DAVRANIŞ KÖKÜNÜ ÖĞRENMEKTİR…


29 Haziran 2015 tarihli Güneş Gazetesi'nde dostum Ömer Özkaya'nın "Şark Araştırmaları" başlıklı köşe yazısında; Doğu Türkistan Kazak Türklerinin Altay'dan başlayan, Gansu-Tibet-Hindistan güzergahı üzerinden devam edip, deniz yolculuğu sonrası İstanbul'da sona eren göç yolculuğundan bahseder.

Doğu Türkistan Kazak liderlerinden Ali Bek Hakim; göç yolculuğu esnasında, Urumçi'deki Amerika konsolosunu koruma altına alıp, sağ-salim Hindistan'a (Keşmir'e) ulaştırmıştır. ABD, Ali Bek Hakim'in ve Kazakların bu iyiliğini unutmamış; Hindistan'a ulaşan Doğu Türkistan göçmenlerinin Bombay üzerinden Irak Basra Körfezi'ne ve Anadolu'ya ulaşmaları için gereken maddi yardımı Kızıl Haç aracılığı ile sağlamışlardır.

Amerikalılar, Salihli Manisa'ya yerleşen Ali Bek Hakim'e burada da kol-kanat gererler... Hatta oğlu merhum Hasan ORALTAY'ın da Almanya'da CIA'nin yan kuruluşu "Azadlık Radyosu"nda Kazakça Seksiyonu'nda uzun süre görev almasını sağlamışlardır.

Yazının en önemli, en can alıcı noktası ise; Amerikalıların (İngilizlerin) "Şark Araştırmalaeı" adı altında, Türklerin DAVRANIŞ KODLARININ KÖKLERİNE İNMEK olduğu gerçeğinin ifade edilmiş olmasıdır.

Nitekim Amerikalılar, iki yıl geçmiş olmasına rağmen Ali Bek Hakim'in peşini bırakmamışlar, O'nunla ve ailesiyle yakından ilgilenmişlerdir. Onların amacı, onların peşinde oldukları şey; çalgı aletleri, ağıtlar, halı desenleri, atasözleri ve türküler üzerinden bu asil türk milletinin davranış kodlarının köküne inmektir...

Ali Bek Hakim'in davranış kodlarını ortaya çıkarmak için elin adamları yıllarını verirken, bizler ancak iki yıl sonra Ali Bek Hakim'den haberdar olmuşuz...
Bir kulun dahi aklına gelmemiş Ali Bek Hakim ile sohbet edip, Çin hakkkında, Keşmir hakkında, Hindistan hakkında bilgi almak... Halbuki Ali Beg Hakim ve arkadaşları, Rusya ve Çin ile yakından ilgilenen tüm istihbarat merkezleri için, stratejistler ve analistler için önemli bir hazinedir… Ne var ki bu hazineden oldukça geç haberdar olmuşuz…


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.