Seçim ateşlendi, herkesin sorduğu soru seçimi kim alır ?
Bir gazeteci olarak seçmene projeleri aktarıp projeleri değerlendirelim, elde avuçta ne var ne yok anlatalım. Halk buna göre oy versin derken, halkın nabzına baktığımız zaman seçimlere 15 gün kala kim güçlü ise oylar o yöne kayacak gibi duruyor.
Bunun üzerine de kimsenin projelerinin bir önemi kalmadığı gibi  "Kimin projeleri güzel? " yerine "Seçimi kim alır?" sorusu gelince bir Ankara gazetecisi olarak şunu demek kalıyor. Hak ettiğiniz gibi yönetiliyorsunuz...
Bu hafta meclis üyeliliği için isimler açıklandı. Her ilçenin listesinde  herkes güzel güzel akrabalarını yazmış.İnsan hayıflanıyor  haliyle, ben öksüz müydüm diye !!! Madem bu kadar kolaydı bu iş niye çevre mühendisliği, yerel yöneticilik, belediyecilik, siyaset bilimleri dallarında eğitim alanları açılmış? Hadi eğitim konusunda diploma herşey değil diyelim, ama kişinin kendisini yetiştirmesi gerekmez mi ?
GEREKMEZMİŞ !!!
İlçelerde horoz dövüşü var!!! Parayı veren dövüşü kazanıyor, çok acı. İlçe başkanları siyaset kurumu yerine hakların da öyle iddialarla gündeme geliyor ki o meclis üyesi bu kadar para verdi  listede , bu meclis üyesi bu kadar... Güzel Ankaralım kimlere oy vereceksiniz bilin istedim... Ak partinin ayakkabı kutusundan daha fazla para dönüyor şuan....
Ankara'ya tek kelime ile yazık oluyor.
Ankara olmuş kazan, kepçe vatandaş, para ateş .... Parayı verenin düdüğü çaldığı memlekette vicdanlı biri çıkar da,Yolumuz yapılır, güler yüzlü hizmet alırız, uçan otobüsler yerine, ayağımız yere basa basa ulaşım sağlarız.Kadınları ve gençleri yok sayan zihniyetleri bir kenara bırakır, işte şehir böyle yönetilir ,işte Ankara'nın olması gereken yolu ,tarihi, turizmi bu deriz. Ama zor...
Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü Denetime Davet Ediyorum
Son olarak bu arada okuyan çocuklarımız var. Malum siyasiler pek görmek istemiyor ama özelikle bu hafta altını çiziyorum.
Mamak'ta bulunan  ilköğretim okulların da temizlikten, öğrencilerin ihtiyaçlarına varan,  okul müdürlerinin ehli keyif uygulamaları,  öğrenci sağlıklarını yok sayan davranışları köşeme taşımam istenen konular arasında. Okulları gezdim ve bu sorunları acilen kaleme almamız gerekme. Tıp fakültesi caddesi üzerinde ki,  Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bir zahmet denetime alırsa öğrenci velileri minnettar kalacaklar. Özellikle okullara Milli Eğitim tarafından aktarılan paralar nerelere kullanılıyor... Okul aile birliği gelirleri öğrencilere mi harcanıyor. Çok acil denetlenmesi gerektiğini vurgu yapmak istiyorum. Çocukların okuması zorunlu ama okul müdürlerinin de aldıkları maaşları hak etmesi gerekmekte. Yoksa o koltuklarda saatlerce boş boş oturacak yüzlerce devlet memuru zaten var.
Haftanız Güzel Olsun ....  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.