Seçimden sonra unutulacak haber başlıkları


Türkiye ne zaman seçim atmosferine girse, gündeme gelen konular yıllardır hiç değişmedi. Seçim atmosferi ile birlikte gazetelerin, TV kanallarının, internet sitelerinin değişmez konu başlıklarını süsleyen 'Müjde' kelimesi seçimlerden bir gün sonra unutulur gider. 

Turgut Özal'lı yılların seçim kampanyalarının değişmez teması yerli üretim, orta direğe verilen sıcak para müjdeleri, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan'lı yıllarda biçim değiştirerek daha da zenginleşerek 2010'lu yıllara kadar geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP, Saadet Partisi ve MHP'nin renk kattığı yeni dönem seçim yarışlarında, partilere yakınlığı ile bilinen medya kanallarının verdiği haberlerde öne çıkardığı argümanlar hep aynı kaldı..

AK Parti ve MHP'nin son 5 yıldır Türkiye'yi götürdüğü seçim maceralarının unutulmaz haber başlıkları müjde dolu manşetler inandırıcılığını yitirse de, hala kamuoyunda geçerliliğini koruyor.

Müjde Trakya'da zengin doğalgaz yatakları bulundu!

Yıllardır devam eden en gözde haber konusudur. Her seçimden üç ay kadar önce bulunan Trakya Doğalgazı ilk kez Tansu Çiller'in Başbakanlığı sırasında gündeme geldi. Aradan geçen 22 yıla rağmen, seçim süreçlerinde tüm iktidar partileri bu konuya büyük önem verdi.

Karadeniz'de Doğalgaz umudu..

AK Parti iktidarları döneminde en önemli argümanlardan biri enerji arama faaliyetleri oldu. Hatta Akçakoca açıklarında bulunan doğalgaz, iki seçim döneminde doya doya kullanıldı.. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde sık sık bulunan ama bir türlü çıkarılamayan petrolleri de burada unutmamakta fayda var.

Doğu Akdeniz'de petrol umudu, Bor Madeni Türkiye'yi uçuracak.. Yerli Uçak, Yerli ve Milli Tankımız Altay, Yerli ve Milli Otomobil, İlk yerli yolcu uçağımız, geçtiğimiz ocak ayında 3. kez kuruluşu yapılan Türk Uzay Ajansı'mız hem seçimlerden önce kamuoyu ile paylaşılan dev projeler olarak öne çıktı durdu. 

Hemen hemen her seçim öncesi kamuoyunda yaratılan Af beklentisi, son iki seçimde MHP'nin dayatmasıyla tartışma konusu oldu. İstanbul'da yenilenecek olan yerel seçimler öncesi konu yeniden haber bültenlerinde yerini aldı. Çıkıp çıkmayacağını ise AK Parti yönetiminden başka kimse bilmiyor..

2000'li yıllara kadar seçimlerde iktidar partileri üretim artışına odaklanır, gıda üretimindeki rekolteye dikkat çeker, ithalatı azaltma sözleri verirdi. Daha sonraki yönetime gelen AK Parti yönetimi tarımsal üretimle ilgili bol bol sübvanse, kredi, avans sözleri vermesine rağmen, gıda üretiminde kendi kendine yeterli ülke olmaktan hızla uzaklaştık, dünyada gıda ithalatı yapan 7. ülke konumuna yükseldik. 2002 yılına kadar dünya gıda üretimi sıralamasında 5. sırada yer alırken, bugün 18. sıraya geriledik.


Şimdilik ekonomik kriz nedeniyle adından söz edilmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  'Çılgın Projesi' ikinci kanal geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde neredeyse hiç gündeme getirilmediğini biz hatırlatalım, belki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim yarışlarında Ak Parti Adayı Binali Yıldırım kullanmak isteyebilir..


2012 yılının İstanbul Avrupa ve Anadolu yakası arasında teleferik yapılacağı müjdesi verildi. Projeye göre hattın başlangıç noktasının Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen olacağı, daha sonra Altunizade’ye geleceği, ardından Küçük ve Büyük Çamlıca’yı da içine alarak devam edeceği duyuruldu. Söz konusu proje 2014 yerel seçimleri öncesinde yeniden gündeme getirildi ancak aradan geçen 7 yıla rağmen somut adım yok, üstelik Ali Sami Yen stadının yerine AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen müteahhit firma, 11 işcinin canına mal olan bir rezidans dikerek belki de projeyi tarihe gömdü. 

2 Milyar dolarlık Bioİstanbul projesinin akibeti de henüz bilinmiyor. Dönemin Sağlık Bakanı törenle temeli Başakşehir'de atılan Bio İstanbul projesi resmi web sitesinde son basın bülteni 2 ocak 2014 tarihinde servis edilmiş, proje hakkında son haber ise 9 mayıs 2014 tarihinde Gündem gazetesinde çıkmış. Bir seçim projesinin daha sonuna geldiği haberinin nerede yayınlandığını ararken, OdaTv'de proje hakkındaki bilgilere ulaştık..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.