Seçimi kazananlar, kaybedenler?


İstanbul'da ikinci kez yenilenen belediye başkanlığı seçimi, Millet İttifakı adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun tartışmasız kesin zaferiyle sonuçlandı. Seçim kampanyaları sürecinde, Ekrem İmamoğlu ile, ittifaka destek verenlere yönelik karalama kampanyalarında öne çıkan isimler bu seçimlerin en büyük kaybedeni olarak tarihe geçti..

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu; CHP adayına ve destek verenlerine Pontus Rumu diyerek, son yerel seçimlerin en ağır yenilgisini alan en beceriksiz, en itici siyasetçisi olarak çoktan yerini aldı. AK Parti içerisinde son dönemde sayıları hızla artan kibirli, küfürbaz ve galiz hakaretle rakiplerine saldıran isimlerin başında gelen Göksu'nun savunduğu değerler kaybetti, AK Partili Göksu'nun sözlerini ciddiye alacak olursan Pontus Rumları 806 bin oy fark atrak kazandı..


Melih Gökçek; Seçilmiş Belediye başkanıyken, mental yorgunluğu gerekçesiyle görevden alınan Gökçek, seçim süreci boyunca CHP ve İYİ Partili adaylara hırsla saldırdı. Sosyal medyada, taraftarlarıyla linç kampanyalarına imza attı. Ankara'da Mansur Yavaş, İzmir'de Tunç Soyer, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu seçimlerden zaferle çıkarken, aday bile gösterilmeyen Gökçek durduk yerde 3 şehirde birden kaybetti.

Devlet Bahçeli ve MHP; İstanbul'a mitil attı, seçim bitene kadar burada kalacağını açıkladı. Ancak daha ikinci gün Ankara'da ortaya çıktı. AK Parti kontrolündeki medyanın İmamoğlu hakkındaki yalanlarına sahiplenerek kendi üslubuyla süsleyip insafsızca saldırdı. Canlı yayına çıkan yandaşları saçma-sapan devletin bekaası söylemine yerli yersiz sarıldı. Bebek katili Öcalan'ın mektubu karşısında tüm MHP sözcüleri şapa oturdu. İstanbul seçimlerinin belki de AK Parti'den bile daha çok kaybedeni MHP ve Bahçeli oldu. Cumhur İttifakı'nın seçimden sonra devam edeceğini ilan etse de, varlığı AK Parti tarafından tartışmaya çoktan açıldı. Seçimlerin kaybedenler listesinde uzun ve süslü cümleleriyle Devlet Bahçeli unutulmaz bir sima olarak akıllarda hep kalacak..

Abdullah Öcalan; Bülent Arınç'ın organizasyonuyla seçimlere iki gün kala yeniden varlığını hissettirdi. Bebek Katili, terör örgütü elebaşı sıfıtları yeniden hatırlandı. İmralı Adası'ndan HDP ve Kandil'e ayar vermeye kalktı. Binlerce kişinin katiline, Türk demokrasi tarihinde konuşma fırsatı veren Bülent Arınç ve ekibi ile birlikte kaybetti. HDP'li seçmen bu kez Apo'yu iplemedi..

10 GB bedava internet: Yüzbinlerce işsiz genci karşısına alıp 'Gençler benim kankam' diyen Binali Yıldırım'ın seçim vaadiydi. Akıl tutulması yaşayan AK Parti'nin seçim propaganda faaliyetlerini yürüten ekip, işsiz gençlere 10 GB bedava internet sözü verdi. İstanbul cadde ve sokakları 10 GB'lık bedava internet müjdesi afişleriyle süslendi. GSM şirketlerinin, seçimlere gerek kalmadan müşterilerine bunu sık sık dağıttığını AK Partili yöneticilere haber vermemesi ayrı bir tartışma konusu. Halktan, gençlerden, iletişimden bu kadar da kopuk olunmaz ki...

Pelikan Ekibi: Tümden çuvalladı. Ürettikleri bütün gerekçelerin Türkiye'nin gerçekleriyle ilgi ve alakasının olmadığı ortaya çıktı. Pelikan Yalısı'nda üretilen hayali düşmanlar, AK Partili gençler tarafından sosyal medyada 6 ay boyunca parça pinçik ettirildi. AK Parti'ye gönül vermiş ateşli sosyal medya yorumcuları, Pelikancıların uydurduğu hayali düşmanlar 24 haziran sabahı bir türlü göremeyince sudan çıkmış balığa döndü. Pelikancı yazarların, editörlerin ürettiği 'Gizli mahfiller'in, İngiliz ajanları'nın' MİT ve polisin sıkı takibi altında muhtemelen çoktan yurtdışına kaçtığını savunanlar bile çıktı. Bu kadar kriminal yalanları üretenler İstanbul seçimlerinde en ağır yenilgiyi aldı..


Hemşeri Dernekleri; İçişleri Bakanlığı'nın 31 Mart Yerel Seçimleri'nde oy kullanmayan vatandaşların kimlik bilgileri ile desteklediği, iktidarın her türlü maddi imkanı sağladığı pek kıymetli 'Hemşerim Dernekleri' AK Parti'den daha çok kaybeden STK'lar olarak tarihe geçti. Yıllardır adını sanını bilmedikleri derneklerden gelen 'Sayın hemşerim nasılsınız, seçimden önce bir sıkıntınız varsa çözmek için filanca restoranda yemekli toplantımızda teşrifinizi rica ederim' mektubuyla varlıklarını hissettiren derneklerin tamamı bu seçimlerde ağır yenilgi aldı. Bu arada onbinlerce vatandaşın kimlik bilgisini, kimlerin yönettiği belli olmayan derneklere seçimlerden hemen önce sızdırılması çok büyük hak ihlali olduğunu hatırlamayanlar da bu seçimin mağlupları arasında yer alabilir..

Kusursuz itaatçılar: 'Reisimin bir bildiği vardır' diyerek her yanlışa sımsıkı sarılanlar, aklını hayali davalarakiraya verenler bu seçimin müzmin kaybedenleri safında yerini aldı. Sisi'nin seçim kazandığı bir şehirde, bu kategoride yer alan seçmen kitlesinin yaşadığı derin travmayı, AK Parti yönetiminin nasıl tedavi edeceği merak konusu oldu.

Osmanlı Tokatçıları; Her eleştiriye Osmanlı Tokadı, her muhalife ecdat sillesi atmayı kendine vazife edinenlere millet tokadıyla titredi. AK Parti'ye youtube üzerinden destek veren video ekibinin yeni bir seçime kadar işsiz kalacagı. Özellikle İBB Kozmik Oda olayını 'Mit'in Hakan Fidan Paşa'nın cengaverlerinin düzenlediği başarılı operasyonla' nasıl çözüme kavuşturulduğunu anlatan seslendirme ekibinin yaşadığı psikolojik yıkıntı acil tedavi gerektirecek cinsten gibi görünüyor. Bu videoyu izleyenlerin sorduğu ilk soru "AK Parti içinde aklı başında kimse kalmadı mı" sorusunu sorduracak cinsten. AK Parti'nin sosyal medya ekibi ve osmanlı tokatçısı arkadaşlar seçimlerin en ağır yenilgisine uğrayanlar arasında yer alabilir. Çünkü onlar vatan savunmasında kendilerini en ön safta savaşan akıncılar olarak görüyor..

Semih Yalçın; MHP içinde Bahçeli'nin yakın çalışma arkadaşı. Parti içinde ağzı bozuk kişiliğiyle bilinir. Bu haliyle bile ülkücü tabandaki yozlaşmanın en belirgin özelliğini taşır. Bir zamanlar yakın dava arkadaşları ile yolları ayrılınca hırçınlaşan Semih Yalçın'ın hedef tahtasına koyduğu kişiye saldırırken kullandığı kelimeler, ülkücü hareketin üzerine titrediği değerleri bakın ne hale getirmiş:

-Allah'ın lütfundan nasibini alamamış Kansız Lütfü (Türkkan, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili), yine cibilliyeti icabı 
yetiştiği kapıya ürümüş. Kansız Lütfü; bırakınız Ülkücülüğü, en temel insanlık değerlerinden dahi mahrum olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.