Ahmet OKUMUŞ

1 Ocak’ta esnaf ve sanatkârlar odaları ile başlayan ve 31 Mart’ta tamamlanan seçimlerin ardından 1 Mayıs’ta başlayan 81 ildeki 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin 78’inde seçimler tamamlandı. Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Karaman, Kayseri, Kilis, Malatya, Muş, Tokat, Hatay, Isparta, Tunceli, Bingöl,  Giresun, Kars, Kırklareli, Konya, Afyonkarahisar, Aksaray, Bitlis, Çanakkale, Düzce, Elazığ, Sakarya, Şırnak, Çorum ilk hafta içinde seçimlerini yaptı. Sonraki hafta ise Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Denizli, Edirne, Eskişehir, Karabük,  Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Sinop, Sivas, Trabzon, Zonguldak, Adıyaman, Kahramanmaraş, Yozgat, Şanlıurfa, Bayburt, Erzincan ikinci hafta seçimlerini tamamlayan iller oldu. Gaziantep, Niğde, Bartın, Kocaeli, Mardin, Mersin, Ağrı, Gümüşhane, İstanbul ESOB ve İstanbul Bilumum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Tekirdağ, Uşak, Rize, Iğdır, İzmir, Adana, Ardahan, Balıkesir ve Samsun ise üçüncü hafta, dün ise Batman seçimlerini tamamladı.  
Kayseri’de Mustafa Alan, Konya’da Bekir Duvarcı, Samsun’da Metin Genççakır, Balıkesir’de Mesut Aşanel, Amasya’da Hatay Karaman, Aydın’da Hulusi Akşit, Erzincan’da Necmettin Ünal aday olmadılar. Kayseri’de Ahmet Övüç, Konya’da Ali Osman, Samsun’da Hacı Eyüp Güler, Balıkesir’de Fehmi Erdem, Amasya’da İsa Köse, Aydın’da Selahattin Çetindoğan, Erzincan’da Bedir Limon başkanlığa seçildiler. Öte yandan Yozgat’ta Uğur Bektaş’ın 30 Mart Yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkan adayı olması sebebiyle Oda ve Birlik Başkanlığı görevinden istifa ettiğinden yerine Latif Altın seçildi. Adıyaman’da ise mevcut başkan Doğan Ceylan seçimi Ziya Duranay’a, Ardahan’da ise Yaşar Daşdemir başkanlığı Yılmaz Özer’e kaptırdı.
81 ilde 82 Birlik başkanlığından şuana kadar 78 Birlik Başkanlığında seçimler tamamlandı. Geri kalan 4 ilden Bilecik, Hakkâri ve Yalova illerinde ise bugün yapılacak. Birliklerin final seçimi ise 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü Van’da gerçekleştirilecek. Yapılan seçimlerin istatistiklerine bakıldığında, şuana kadar yapılan seçimlerde 20 ilde Birlik başkanlığına Şoförler Odası başkanları. 11 ilde ise Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanları ve diğer çeşitli oda başkanlarından oluştu. Birlik başkanlığı seçimlerinden sonra gözler 1 Haziran’da başlayacak olan 13 mesleki federasyonun gerçekleştireceği seçimlere çevrilecek. Bu bilgilerin derlenmesinde katkı sunan TESK Protokol Müdürü Gökmen Serkan Yıldız’a teşekkürlerimi sunuyorum.
-“MEDYA TAKİBE ALINDI”
    Trafik haftası etkinlikleri sebebiyle ülkemizde yaşanan trafik kazaları ile ilgili bu köşeden bazı yazılar yazdım. Bu yazılarda da bazı eleştiri ve önerilerde bulundum. Bu eleştirilerimden birisi şehirlerarası yollarda radar kontrolü yapan trafik ekiplerine idi. İddia ediyorum. Bu kontrol sistemi yanlış. Trafik polisinin amacı ceza yazmak değil, sürücüleri eğitmek olmalı. Özellikle şehirlerarası yollarda trafik polisinin görevi ceza yazmak değil eğitim olmalı. Her şey para değildir. Kaybedilen canlara ve sakat kalan o kadar insanımıza yazık. Öte yandan medyanın etkin bir iletişim aracı olması ve geniş kitlelere ulaşabilmesi sebebiyle trafik bilincinin artırılması ve kazaların azaltılması hedefine ulaşılmasında büyük ve olumlu bir katkı sağlayacağı düşünülmüş. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü , “Medyanın Takip Edilmesi Projesi”ni hayata geçirmiş. Proje güzel ama dediğim gibi her şey ceza değildir. Radarlarda ceza yazılması uygulamasına son verilerek sürücülerin eğitilmesine önem verilmelidir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.