Yahudilikte etik bir kural vardır. 
 

Seni öldürmeye geleni kalk ve sen öldür. Vecizesi ile ifade olunur.

Bu kendini, aileni ve ülkeni korumanın en önemli yoludur.
Bu düstur sadece İsrail’in temel korunma prensibi olmayıp neredeyse bütün ülkelerin savunma mekanizmasının temelini oluşturur. Bunu kullanmayan ülkelerin caydırıcı olmaktan uzak olduklarını gözlemleyebiliriz.

İsrail bu yol ile bir çok düşmanından kurtulmuş ve kendi vatanını, askerini ve vatandaşını korumayı başarabilmiştir. 
Kuşkusuz İsrail İstihbarat servisi MOSSAD ve diğer birimler ülke savunması söz konusu olduğunda bu düsturun ne kadar etik olup olmadığını da ne kadar düşündükleri oldukça tartışmalıdır. Ancak 30 yıl İsrail’de yaşayan biri olarak ve sabah akşam terör ve savaş naraları duyarken bu tartışmaların 2000 yıldır vatansız kalmış olan Yahudi milletinin bir daha vatansız kalmasına yeğ olduğunun bir milli uzlaşma olduğunu belirtebilirim.
Bu konuda İsrail Başbakanı Binyamin Natanyahu’nun 29 Ağustos 2019 günü yaptığı açıklamayı 1 dakikalık videosundan tercüme ettim. Konun ne denli bir milli müdafaa meselesi olduğu anlaşılmaktadır.
 

Ynet Yazarı Ronen Bergman’ın yazdığı kitap işte bu milli savunma düsturunun detaylarını içermekte ve kitabı okunması gereken bir kitap olarak sunmaktadır.
Ronen Bergman aslında Hükümet siyasetinin karşısında olan muhalif bir gazeteci olup kitabı oldukça zor şartlar altında yazmış ancak bu konuda yazdığı için vatan haini sayılmamış ve henüz tutuklanmamıştır.
 

RONEN BERGMAN 
1972 Tel-Aviv doğumlu 49 yaşında Yediyot Aharon gazetesinde çalışan gene ve araştırmacı bir gazeteci olup konusunda oldukça başarılı sayılmaktadır. Bir çok yabancı gazete de de makaleleri yayınlanmakta olup 9 kitabı mevcuttur.

Son kitabı olan Seni Öldürmeye geleni Kalk ve sen öldür  İsrail tarihinde bu düsturun nasıl işlediğini ve gerek Mossad Şabak ve Aman birimlerinin teröristleri nasıl imha ettiğini elden geldiğince detaylandırmakta ancak hiç birinin  gerçeğine uygun olup olmadığını bilemeyeceğini de eklemektedir. Tek çözüm kitabı okuyarak kararı okuyucunun vermesidir.


 
Ronen Bergman İstanbul Sinagog baskınlarında


 
Binyamin Natanyahu Başbakan
26 Ağu 2019
Seni Öldürmeye geleni kalk ve sen öldür.
Savunma sisteminin karmaşık çabası içinde, İran’ın KUDS gücünün özel bir Şii timini Özellikle Suriye’ye gönderdiğini tespit ettik. Bu timin görevi ise Dronlar aracılığı ile Golan tepelerinde İsrailliler öldürmekti. Belirtmekte yarar görüyorum, bu İran’ın girişimi idi. İran’ın emri idi ve İran’ın gönderisi idi. Bu kararlılıkla alınmış bir askeri ve istihbari operasyondu. İsrail’in mükemmel bir istihbarat ve profesyonel bir askeri organizasyonu ile onlardan daha erken hareket ettik ve bu saldırıyı zamanında engelleyebildik.
Oldukça acı verici olabilecek saldırıları engelledik. İran’ın bize saldırması ile ilgili bütün detayları tek tek açıklayacağız. Hatta şu veya bu sebeplerin arkasına gizlenmek için uyduracakları bahaneleri de  açıklayacağız.
Bunu da açıkça söylemek isterim ki İsrail’e yapılacak olan hiçbir saldırıya tahammül göstermeyeceğiz. Bu bölgedeki her ülke için de geçerlidir. Bölgedeki her ülke kendi toprağını İsrail’e saldırıda bulunabilmek için kullandırmasının bedelini ödemeye hazır olmalıdır. Ve tekrar altını çiziyorum o ülke bedel ödeyecektir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.