Ahmet OKUMUŞ

7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri sebebiyle 21 parti beyannamelerini açıkladı. AK Parti dışındaki hemen tüm muhalefet partileri,

Emeklilere iki ikramiye, Asgari ücretin yükseltilmesi, Çiftçiye ucuz mazot, Vatandaşlık maaşı, Ev kirası, Asgari ücretliye ulaşım ücreti, Düşük ücretle ev sahibi olma imkânı,

Hilal kart, Sağlıkta harcamaların kaldırılması, Esnaf ve sanatkârlara sıfır veya düşük faizli kredi, Kredi kartı faizlerinde biriken borçlara yüzde 80’lere varan indirim vaatleri,

Tabi sadece bunlarla vaatler sınırlı kalmıyor. O kadar çok vaat var ki, aklıma geldikçe yazıyorum. Her kesime bir şeyler vaat ediliyor.

-“ÇİFTÇİYE MAZOT 1,5 LİRA”   

Ancak bu seçim döneminde ve vaatler furyasında unutulan bir kesim var. Kim diye soracak olursanız tabi ki şoför esnafı diyeceğim. Hemen her parti çiftçiye ucuz mazot vaat ediyor. Kimisi 1,5 lira, kimisi 1.75 lira gibi ücretleri açıklıyorlar. Neymiş efendim çiftçi pahalı mazot kullandığı için tarladaki ürünü pahalıya mal ediyor ve bir şey kazanamıyor. Çiftçi kazanamadığı için tarım nerede ise yok olmaya başladı. Tarımla birlikte hayvancılıkta yok oluyor. Tarla ekilmeyince vatandaş hayvana yedirecek yem bulamadığı için hayvancılığı da bırakmak zorunda kalıyor. Hatta şu günlerde yurt dışında patates ithal edileceği açıklamaları yapılıyor. Bunların hepsini maalesef ülkemizde yaşıyoruz. Çiftçi kazanamadığı için birçok ürünü ekemiyor. Masrafını dahi karşılayamayan çiftçi zorunlu olarak tarlasını ekmiyor.

-“ÇİFTÇİYE VERMEKLE MUTFAKTAKİ YANGIN SÖNMEZ”

Peki, çiftçiye verince mutfaktaki yangın sona erecek mi? Tabi ki hayır. Bugün neyi konuşuyoruz? Fiyatları üreticinin değil, aracıların yükselttiğini konuşuyoruz. Bunu söyleyenlere haksız demek aslında haksızlık olur. Bugün Antalya’da üretilen domatesin, diğer şehirlere ulaşmasını sağlayan kamyon ve kamyonetler her halde su yakmıyor. Hiç kuşkusuz mazot fiyatlarının yüksekliği sebebiyle nakliye ücretlerinin yüksekliği de sadece sebze ve meyveye değil, her ürüne yansıyor. Kısa süre önce ülke genelinde bulunan yaklaşık 600 bini aşkın kamyon pahalı akaryakıt, sigorta ücretlerinin yüksekliği ve trafik cezaları sebebiyle kontak kapatıp eylem yaptılar. Ama gelin görün ki bu havuz medyası zerre kadar yer vermedi. Nerede Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşuyor orada canlı yayın, nerede Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor orada canlı yayın yaptılar.

-“HALK OTOBÜSCÜSÜ BEDAVA TAŞIMA YAPIYOR”

Hatta Ankaralı şoför esnafının düzenlediği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını canlı olarak yayınladılar. Her platformda olduğu gibi yine Sayın Erdoğan hep şoför esnafının kendisine verdiği desteği ve özellikle taksicilerin çok iyi nabız tuttuğunu dile getirdi. Ama nedense şoför esnafının yaşadığı sıkıntıyı hiç gündeme taşımadı. 65 yaş ve üzerindeki insanların halk otobüslerinden ücret ödemeden yararlanma imkânı sağlandı. 65 ve üzeri yaşındaki insanları taşıyan bu otobüsçü esnafına kaç kuruş destek verildi? Şoförlere katkı sağlanması için TBMM’de çıkan kanun halen ilgili bakanlıklar tarafından uygulamaya konulmadığı için halk otobüsçüleri ceplerinden para verip mazot alıp halkı bedava taşıyor. Şoför esnafı devlet eliyle mağdur edilirken neden bu kesime ucuz akaryakıt verilmiyor. Servisçisi, taksicisi, dolmuşçu, kamyoncu, otobüsçü ve daha burada sayamadığım birçok kesim unutulmaktan şikâyetçi. Ne diyelim mevtam neylerse güzel eyler. Şoför esnafının da yeter artık diyeceği güne az kaldı. Bence siz siz olun artık şoför esnafını yok saymayın.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.