10 yılda dünyanın zirvesine çıktı

Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nın altın madalyalı ismi Şeyma Nur Söğüt, 10 yıl önce başladığı sporda dünya şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

12 Ekim 2017 Perşembe 12:48
10 yılda dünyanın zirvesine çıktı






ANKARA - ÖMER HAKAN KİBAR

Şeyma Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha öncesinde madalyalar kazandığını ancak altın madalyanın farklı duygular yaşattığını belirtti. 18 yaşındaki Şeyma Nur, "Yıldızlarda Avrupa şampiyonluğu ve üçüncülüğü, gençlerde de Avrupa ikinciliğim var. Dünya Şampiyonası'nda ise ilk altın madalyamı kazandım. Dünya şampiyonu olmak dünyanın en güzel hissi." ifadelerini kullandı.

Babasının 8 yaşında kendisini tekvandoya yönlendirdiğini anlatan Şeyma Nur, "Benim için iyi olan tek sporun bu olduğunu düşünüyorum. Bu sporda yetenekli olduğumu biliyorum. Hocalarım da böyle söylüyor. O yüzden başladım ve devam ediyorum." diye görüş belirtti.

Elde ettiği dünya şampiyonluğunun kendisine onur verdiğini dile getiren Şeyma Nur, "Bayrağı dalgalandırarak koşmak dünyanın en güzel hissi. İstiklal Marşı okunurken de ağladım. Dünya şampiyonu olmak çok güzel bir duygu. Yaptığın emeklerin sonucuna ulaştığın için dünyanın en mutlu insanı oluyorsun. Ailenin, ülkenin, arkadaşlarının ve sana güvenen herkesin, hocalarının emeklerini boşa çıkarmamış oluyorsun. Çok gurur hissediyorsun." değerlendirmesini yaptı.

"Tokyo'ya gideceğime inanıyorum"

Genç sporcu, başarıyı sürdürmek için her gün çalışması gerektiğini vurguladı.

Şeyma Nur, "2020 Tokyo Olimpiyatları için kendimi şu an hazır bulmuyorum. Her gün daha fazlasını yapmam gerekiyor. Çünkü bizim maçlarımız saniyelik. Her an, her şey değişebilir. Tokyo'ya gideceğime inanıyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim." ifadelerini kullandı.

Gazi Üniversitesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği 1. sınıfta öğrenim gördüğünü belirten tekvandocu, "Aralık ayında Olimpik Sıkletler Avrupa Şampiyonası var. Oraya hazırlanıyorum. Olimpiyatlara puan veren bir organizasyon. Şu anda 70 puanım var. Günde 2,5-3 saat, haftada 6 gün çalışıyorum. Haftada sadece bir gün dinleniyorum. Onda da fitness yapıyorum. Çünkü ara verirsek başarıya ulaşamayız." diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.10.2017 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.