Ali Dağı, hava sporlarının vazgeçilmez adresi oldu

Kayseri'nin Talas ilçesindeki Ali Dağı, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla hava sporlarının önemli merkezleri arasına girdi.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 13:17
Ali Dağı, hava sporlarının vazgeçilmez adresi oldu






KAYSERİ (AA) - İlk kez 2004'te yamaç paraşütü şampiyonasına ev sahipliği yapan ve organizasyondaki başarısıyla adını duyuran Kayseri'nin Talas ilçesindeki Ali Dağı, hava sporlarının önemli merkezi haline geldi.
İlçenin güneyinde ve şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin rakımlı Ali Dağı, yamaç paraşütü ve yelken kanat gibi hava sporlarının vazgeçilmez merkezleri arasına girdi.
Yamaç paraşütünde dünya şampiyonası, test kupası ve Türkiye şampiyonası ile belediye tarafından düzenlenen 7 uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapan Ali Dağı, yelken kanatta da Avrupa şampiyonası ve Avrupa Test Kupası ile Türkiye Kupası heyecanına tanıklık etti.
Cami kubbesini andıran yapısı, etrafının açık ve düz olması, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yakınlığı ile hava sporlarının güvenli merkezleri arasında gösterilen Ali Dağı, çevresindeki sıcak hava akımları sayesinde yamaç paraşütü ve yelken kanat pilotlarına uzun mesafelere uçma imkanı sağlıyor.
"Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar Ali Dağı'nda yol bile yoktu"

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ali Dağı'nın, yamaç paraşütü ve yelken kanat gibi hava sporları sayesinde sadece Türkiye'de değil, dünyada da tanınmış bir dağ haline geldiğini söyledi.
Ali Dağı'nın yaklaşık 2 bin rakımıyla önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Palancıoğlu, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar Ali Dağı'nda yol bile yoktu. Dönemin Belediye Başkanı Orhan Say bir yol açtı. Daha sonraki başkan Rifat bey zamanında da havacılık sporlarıyla ilgili yoğun çalışmalar oldu. Biz de Ali Dağı'nı daha nitelikli hale getirmek için büyük bir seferberlik başlattık. Bu kapsamda 2016 yılında 560 hektarlık alanı 29 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığından tahsis ettik. Bu tahsisin ardından yoğun bir mesai harcamaya başladık. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Ali Dağı'na teleferik projesine başladık. Sporcular, paraşütle iniş alanına geldikten sonra geri dönüşlerini araçlarla yapmak zorunda kalıyor. Yolda kazalar yaşanabiliyor. Hem Kayseri'ye sembol bir eser kazandırmak hem de sporcuların ve misafirlerin Ali Dağı'na daha rahat ulaşabilmesi için böyle bir projeye başladık."
Yaklaşık 2 yıl önce başlanan "Ali Dağı 360 Derece" projesine de değinen Palancıoğlu, proje kapsamında 11 kilometrelik yolu açtıklarını ve projenin 2019'da tamamlanacağını aktardı.
Muhabir: Sercan Küçükşahin

Son Güncelleme: 29.07.2017 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.