Altınordu ile Çamdibi düzenliyor: "Çocuklar futbola doyacak"

ALTINORDU ile Çamdibispor'un ortaklaşa düzenlediği İzmir Çocuk Futbolu Festivali, bugün saat 19.00'da başlayacak müsabakalarla başlıyor. Çamdibi Altınyıldız Sahası'nda gerçekleşecek turnuvaya 26 kulüp ve 700'e yakın futbocunun...

15 Mayıs 2015 Cuma 13:34
Altınordu ile Çamdibi düzenliyor:






ALTINORDU ile Çamdibispor'un ortaklaşa düzenlediği İzmir Çocuk Futbolu Festivali, bugün saat 19.00'da başlayacak müsabakalarla başlıyor.
Çamdibi Altınyıldız Sahası'nda gerçekleşecek turnuvaya 26 kulüp ve 700'e yakın futbocunun katılacağı, U10 ve U11 yaş kategorilerinde 1 ay süresince 122 müsabaka oynanacağı açıklandı. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda basın toplantısı düzenleyen Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, çocukların futbolu sokakta öğreneceğini belirterek, "Bu tür turnuvalar minik futbolcularımızın fiziksel ve mental gelişimi açısından çok önemli. Hepimiz futbola sokaklarda başladık, futbolu toprak sahada öğrendik. Çocuklarımızın internete, teknolojiye bağımlı obez bireyler olmasını istemiyoruz" dedi.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla'dan 20X50 ebatlarında toprak sahalar isteyen Başkan Özkan, "Başkanımızdan rica ediyoruz, her mahalleye küçük de olsa toprak saha yapsın. Biz de destek vereceğiz. Kesinlikle çim saha istemiyorum. Çocuklar toprakta mücadelenin nasıl olduğunu öğrensin. Düşsün, yaralansın, mücadale gücünü öğrensin. Parkların yanlarına onların futbol oynayabilecekleri alanlar yapılsın" ifadelerini kullandı. Başkan Atilla ise her zaman spor ve sporcunun yanında olduğunu söyleyerek Özkan'ın talebini yerine getireceklerini ifade etti. Çamdibispor Başkanı Şevki Yılmaz da gelecek nesilin oluşması adına sık sık bu organizasyonlara imza atacaklarını vurguladı.
KIRMIZI KART YOK
İzmir Çocuk Futbolu Festivali'nde kırmızı kart kullanılmayacak. Maçları yönetecek hakemler sarı kartın yanı sıra minik futbolculara mavi kart gösterecek. Mavi kartı gören oyuncular 2 dakika saha kenarından bekleyecek ve faul yaptığı rakibinden özür dileyip ardından oyuna devam edecek. Müsabakalar ise U10 kategorisinde 20'şer dakikalık iki devre, U11'de ise 25'şer dakikalık iki devre halinde oynanacak. 4 grup şeklinde ilk tura başlayacak takımlar 16 Haziran'daki final için kıyasıya yarışacak.
HANGİ KULÜPLER KATILACAK
İzmir ve Ege Bölgesi'nde 26 takımın yer alacağı turnuvada şu ekipler mücadele edecek: Aliağa Futbol, Altınordu, Atillaspor, Bornova Belediyespor, Bornova Gençlik, Buca Gençlerbirliği, Çamdibi Altınok, Çamdibi Gençlerbirliği, Çamdibispor, Dadaşspor, Genç Özgür, Göztepe, Gümüşordu, Güzeltepe, Işıkspor, İzmir BŞB, İzmirgücü, İzmirspor, Manisa BŞB, Özçamdibi, Pınargücü, Saruhanlı Belediyespor, Seferihisar, Şirinyer, Üçyol Altınordu ve Yolspor"

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.