Anadolu Efes-Fenerbahçe Doğuş karşılaşıyor

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2. hafta maçında Anadolu Efes’e konuk oluyor.

15 Ekim 2017 Pazar 10:27
Anadolu Efes-Fenerbahçe Doğuş karşılaşıyor






Anadolu Efes-Fenerbahçe Doğuş karşılaşıyor

   Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2. hafta maçında Anadolu Efes’e konuk oluyor.  17:00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak mücadele beIN Sports3 kanalından canlı yayınlanacak.Mücadeleyi Emin Moğulkoç, Özlem Yalman, Polat Parlak hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Doğuş’ta Son Durum:

   Sarılacivertlilerde, bel bölgesinde sakatlıkları bulunan Nikola Kalinic ve Ali Muhammed’in tedavileri devam ediyor. Obradovic’in öğrencileri, 12 Ekim Perşembe günü Euroleague’deki ilk maçına Malaga deplasmanında çıktı. Kötü bir son çeyrek oynayacak ve 21-3’lük seriye engel olamayan Fenerbahçe Doğuş, son bölümdeki gayretine rağmen son hücumu kullanamayarak mücadeleden 68-67 mağlup ayrıldı. Kostas Sloukas 15 sayı, 7 asist ve 5 ribaund, Luigi Datome 13 sayı, Jan Vesely ise 12 sayı ve 8 ribaund üretti. Fenerbahçe Doğuş, Banvit ile Tahinciooğlu Basketbol Süper Ligi ilk hafta mücadelesinde karşılaştı. Sarılacivertliler, rakibini rahat bir oyunun ardından 80-63 yenerek lige galibiyetle başladı. Bu mücadelede Jan Vesely ve James Nunnally, yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Fenerbahçe Doğuş’ta Jason Thompson 16 sayı ve 9 ribaund, Luigi Datome 12 sayı, Kostas Sloukas ise 11 sayı ve 4 asist üretti. Fenerbahçe, 4 Ekim Çarşamba günü rakibini, Ankara’da oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında da 75-64 ile mağlup etmiş ve sezonun ilk kupasını kazanmıştı. Brad Wanamaker, 11 sayı daha bulması halinde lig kariyerindeki 500. sayıyı üretecek.

Anadolu Efes’te Son Durum:

   Sezona Velimir Perasovic yönetiminde giren Anadolu Efes, yaz döneminde kadrosuna Errick McCollum, Ricky Ledo, Brock Motum, Vladimir Stimac, Josh Adams, Krunoslav Simon ve Edo Muric gibi yabancı oyuncuları kattı. Darüşşafaka’dan Birkan Batuk’u transfer eden Efes, altyapıdan da kadrosuna Muhaymin Mustafa, Onuralp Bitim ve Yiğitcan Saybir’i ekledi. Geçtiğimiz yıllardan Anadolu Efes kadrosunda kalan isimler ise Doğuş Balbay, Bryant Dunston, Derrick Brown ve genç oyuncu Berk Demir. Ligimizin güçlü ekiplerinden biri olan Anadolu Efes, geçtiğimiz sezon oynanan Play-off yarı final serisinde yaşanan olaylar nedeniyle sezona -3 puan ile başladı. Lacivert beyazlılar, aldığı cezanın yanı sıra, ilk maçında Pınar Karşıyaka’ya deplasmanda 92-85 yenilmekten kurtulamadı. Efes’te Errick McCollum 28, Vladimir Stimac 24, Ricky Ledo ise 11 sayı üretti. Anadolu Efes, son resmi maçına ise Euroleague kulvarında çıktı. Real Madrid’i ağırlayan lacivert-beyazlılar, rakibine 88-74 kaybetti. Bu mücadelede Errick McCollum 26, Bryant Dunston ve Ricky Ledo ise 17’şer sayı üretti. Anadolu Efes’ta Derrick Brown, sakatlığı nedeniyle parkelerden bir süreliğine uzak kalacak. Anadolu Efes, hafta içerisinde Justin Doellman’ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Geçmiş Karşılaşmalar:

   Fenerbahçe Doğuş, rakibiyle bugüne dek lig kulvarında 124 maça çıktı ve bunların 51 tanesini kazandı. Fenerbahçe, rakibine karşı oynadığı son altı lig maçının beşini kazandı ve üst üste üç lig maçından da galibiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz yıl normal sezonda oynanan iki maçı da Fenerbahçe Doğuş 81-75 (ev) ve 96-57 (deplasman) kazanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.