Aykut Kocaman, bir kez daha Fenerbahçe tarihine geçiyor

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de yarın Demir Grup Sivasspor maçıyla kulüp tarihinin resmi maçlarda en fazla müsabakaya çıkan çalıştırıcısı olacak.

13 Nisan 2018 Cuma 14:40
Aykut Kocaman, bir kez daha Fenerbahçe tarihine geçiyor






İSTANBUL - Süha Gür (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kulüp tarihinin en fazla maça çıkan çalıştırıcısı olmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe, Sivas'a konuk oluyorFenerbahçe'nin eski teknik direktörü vefat ettiFenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım: Bir dönem daha adayım, daha sonra aday olmayacağımFenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım: Alex'i bu kadar büyütmeyinVolkan Demirel tecrübesini konuşturuyorFenerbahçe'den Cevdet Kömürcüoğlu açıklamasıFilede serinin ilk galibi Fenerbahçe

Sarı-lacivertli takımda hem futbolculuk hem de teknik adamlık döneminde birçok rekora imza atan Kocaman, yeni bir rekoru daha eline geçirecek. Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de yarın Demir Grup Sivasspor maçıyla kulüp tarihinin resmi maçlarda en fazla müsabakaya çıkan çalıştırıcısı olacak.

Christoph Daum'a ait 190 maçlık rekoru egale eden Kocaman, Sivas deplasmanında rekorun tek başına sahibi olarak kulüp tarihine bir kez daha adını yazdıracak.

190 maç 111 galibiyet

Fenerbahçe'yi 2010-2013 yıllarında çalıştırdıktan sonra, bu sezon tekrar takımın başına geçen Kocaman, ekibiyle 190 maçta 111 galibiyet elde etti.

Sivas deplasmanında Süper Lig'de 137. maçına çıkarak bu alanda da Daum'da olan rekoru kıracak olan Kocaman, sarı-lacivertlilerle 26 Avrupa kupası, 27 Türkiye Kupası ve 1 TFF Süper Kupa sınavı verdi.

Takımıyla 111 galibiyet elde edip 361 gol sevinci yaşayan Kocaman, 43 beraberlik, 36 kez de yenilgi gördü. Bu maçlarda Fenerbahçe kalesinde ise 197 gole engel olamadı.

Fenerbahçe'yle rekorları

Sivas deplasmanında kulüp tarihine bir kez daha geçecek Kocaman'ın Fenerbahçe'nin başında hem futbolcu hem de teknik adam olarak elinde bulundurduğu rekorları şöyle:

• Fenerbahçe'de hem teknik direktör hem de futbolcu olarak şampiyonluk sevinci yaşayan tek isim.

• Sarı-lacivertlilerin başında 2012-2013'teki 64 maç sayısıyla Türk futbol tarihinde bir sezonda en fazla maça çıkan teknik adam unvanını elinde bulunduruyor.

• Fenerbahçe, lig tarihinin deplasmanda üst üste kazanma rekorunu Aykut Kocaman'la (12) kırdı.

• Sarı-lacivertliler, 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında Kocaman yönetiminde 17 maçın 16'sını kazanarak en iyi devre performansını sergiledi.

• Sarı-lacivertlilerin, Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun 24. haftasında başlayıp 2012-2013 sezonunun 9. haftasında sona eren süreçte iç sahada üst üste 47 maçtaki yenilmezlik serisinde, 41 maçta takımın başında Aykut Kocaman yer aldı.

• Fenerbahçe'nin lig tarihinde en çok gol atan futbolcusu unvanı 140 golle Aykut Kocaman'a ait.

• Kocaman, Fenerbahçe'de 3 defayla en fazla gol krallığı yaşayan futbolcu unvanını Cemil Turan'la paylaşıyor.

Son Güncelleme: 13.04.2018 12:20
Anahtar Kelimeler:
Spor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.