Başkentli yüzücüler iki kıta arasında yüzmek için mücadele etti

Bu yıl 30'uncusu düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın elemeleri Türkiye'nin farklı bölgelerinde düzenlenmeye devam ediyor. Bu haftaki seçmeler ise 293 sporcunun katılımıyla Ankara'da gerçekleşti.

11 Haziran 2018 Pazartesi 12:24
Başkentli yüzücüler iki kıta arasında yüzmek için mücadele etti






Başkentli yüzücüler iki kıta arasında yüzmek için mücadele etti


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın elemeleri Türkiye'nin farklı bölgelerinde düzenlenmeye devam ediyor. Bu haftaki seçmeler ise 293 sporcunun katılımıyla Ankara'da gerçekleşti.

Tarihi dokusuyla herkesi kendine hayran bırakan İstanbul ve eşsiz iki kıtası, 22 Temmuz'da Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'yla tekrar birbirine bağlanıyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek yüzücülere ev sahipliği yapacak yarışta sporcular, Asya'dan Avrupa'ya yüzmenin eşsiz deneyimini yaşayacak.Her geçen yıl ilginin arttığı yarışa giden yol ise Türkiye'nin 5 farklı bölgesinde yapılan elemelerden geçiyor. Bu haftaki elemeler ise 293 yüzücünün katılımıyla Ankara'da gerçekleşti. 10 Haziran tarihinde Eryaman Kapalı Yüzme Havuzu'nda yapılan elemelerin başarılı isimleri, 22 Temmuz'da İstanbul Boğazı'nda yapılacak büyük yarışta kulaç atmaya hak kazandı.

Yarışa yoğun bir ilgi var

Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan ve bu sene 30 yaşına giren yarışın yurt dışı katılım kotaları ise açıldığı gibi tükendi. 41 ülkeden yüzücünün başvurduğu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın başvurularına gösterilen en yoğun ilgi ise Rusya ve Ukrayna'dan oldu. Rusya 450 kişilik kontenjanını 13 dakikada, Ukrayna 22 dakika da doldurdu. Açıldıktan 27 dakika sonra yabancı ülke kotası dolan yarışa 748'i erkek ve 452'si ise kadın olmak üzere toplam 1200 yabancı sporcu başvurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.