Bedensel engelli sporculardan madalya yağmuru

Bedensel Engelliler Milli Takımı, Meksika'da düzenlenen Dünya Yüzme ve Halter Şampiyonaları'nı, 4 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 9 madalya ile tamamladı.

08 Aralık 2017 Cuma 21:04
Bedensel engelli sporculardan madalya yağmuru






ANKARA (AA) - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 2-7 Aralık'ta Meksika'nın başkenti Meksiko'da yapılan Dünya Yüzme Şampiyonası'na 4 sporcuyla katılan milli takımda, Beytullah Eroğlu, erkekler 50 metre kelebekte 38.35'lik derecesiyle şampiyon olurken, 50 metre sırtüstünde ise 42.05'lik derecesiyle bronz madalya elde etti.

Dünya Halter Şampiyonası'nda ise büyükler kategorisinde Nazmiye Muratlı, kadınlar 45 kiloda 107 kiloluk kaldırışıyla Avrupa rekoru kırarak gümüş, Besra Duman da kadınlar 50 kiloda 106 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya kazandı.

Gençlerde de yarışan Besra, 50 kiloda 105 kiloluk kaldırışıyla Avrupa ve dünya rekorlarını kırarak şampiyon oldu.

Gamze Sayar ise 67 kiloda 90 kiloluk kaldırışıyla gençler Avrupa ve dünya rekorlarına imza atarak altın madalya kazandı.

Genç erkeklerde Faruk Öztürk, 107 kiloda 180 kiloluk kaldırışıyla gençler dünya rekorunu kırarak şampiyonluğa ulaşırken, Soner Coşkun, 49 kiloda 93 kiloluk kaldırışıyla, Üzeyir Karakoç da 72 kiloda 125 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya elde etti.

Muhabir: İlknur Yurdakul

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.