Beşiktaş şampiyon olursa kasası parayla dolacak

Kara Kartallar, 7 yıl sonra şampiyon olmayı hedefliyor. Beşiktaş, naklen yayın havuzu ve UEFA'dan gelecek paralarla büyük bir gelire de konacak. BJK için bu para adeta ilaç olacak. Peki bu para nasıl kazanılacak? İşte detaylar:

20 Nisan 2016 Çarşamba 14:20
Beşiktaş şampiyon olursa kasası parayla dolacak






Beşiktaş şampiyon olursa kasası parayla dolacak

Süper Lig'te kıyasıya mücadele sürerken Kartal'ın şampiyonluk mücadelesinde artık sona gelindi. Beşiktaş eğer mutlu sona ulaşırsa havuz ve UEFA'dan kasayı dolduracak.

Kartal, naklen yayın havuzundan dört kalemde 85.5 milyon TL'lik bir gelire konacak. Yine direkt Şampiyonlar Ligi'ne kalacağı için 66 milyon TL kasaya girecek. Artı gelirlerle rakam yükselecek.

SPOR Toto Süper Lig'de bitime beş hafta kalırken şampiyon ihya olacak. Beşiktaş ve F.Bahçe arasındaki rekabette mutlu sona ulaşan ekip, kasasını dolduracak. 5 puan önde bulunan ve büyük avantaj elde eden Beşiktaş, 7 yıl sonra şampiyon olmayı hedefliyor. Kara Kartal, naklen yayın havuzu ve UEFA'dan gelecek paralarla büyük bir gelire de konacak. Beşiktaş için bu para adeta ilaç olacak. Peki bu para nasıl kazanılacak? İşte detaylar:

İPİ GÖĞÜSLEMEK ARTI PARA DEMEK

Naklen yayın parası bilindiği gibi 4 kriterde dağıtılıyor. Şampiyonlar payı, lige katılım, başarı bonusu ve derece ödülü... Buna göre; şampiyon takım naklen yayın havuzundan 17 milyon TL kazanacak... Bu rakam ikinci takım için 12 milyon. 13 şampiyonluğu bulunan Siyah-Beyazlı yönetim, şampiyonlar payından 22 milyon TL'yi kasasına koymuş olacak.

LİGDE GALİBİYET ALTIN DEĞERİNDE

18 takıma eşit dağıtılan lige katılım parası olarak Kartal'a 16 milyon TL verilecek. Başarı parası olarak galibiyete 1.3 milyon, beraberliğe 650 bin TL veriliyor. Beşiktaş, 22 galibiyet ve 3 beraberlik için 30.5 milyon TL alacak. Kalan beş maçta bu para daha da yükselecek. Böylece Siyah-Beyazlılar'ın 4 kalemde naklen yayın geliri 85.5 milyonu bulacak.

UEFA'DAN 20 MİLYON EUROLUK PRİM

Beşiktaş şampiyon olursa direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılacak. Katılım parası olarak UEFA 12 milyon euro (38.5 milyon TL) gibi çok ciddi bir parayı ayak bastı parası olarak ödüyor. Ve bu rakam Beşiktaş'ın kasasına anında girecek. Yine sezon boyunca minimum 8 milyon euro gibi bir yayın parası Beşiktaş'ın olacak. Ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi'ne elemeden katılacak diğer temsilcimiz Devler Ligi'ne kalırsa havuz parasına yüzde 45 olarak ortak olacak. Yani UEFA'dan 66 milyon TL garanti gelir var. Gruplardaki başarı ile bu pay artacak.

KARTAL İPİ GÖĞÜSLERSE NE KADAR KAZANACAK?

Şampiyonluk primi........17 Milyon TL
Başarı primi (22 G-3B)........30.5 Milyon TL
Süper Lig katılım payı........16 Milyon TL
Şampiyonluk payı........22 Milyon TL
Şamp.Ligi ayak bastı........38.5 Milyon TL
Şampiyonlar Ligi havuz........27.5 Milyon TL  
Toplam garanti gelir........151.5 Milyon TL

100 BiN FORMA SATILIR

Kartal şampiyon olursa, gelirlerine gelir katacak. Başarı halinde 50 ila 100 bin arasında forma ve şampiyonluk tişörtlerinin satışı mümkün... Bu durumda 10 milyon TL'nin üzerinde bir rakam daha kasaya girecek. Diğer gelirlerle bu rakam daha da artabilir. KAYNAK HABER H.HAKAN EYÜPOĞLU - AKŞAM GAZETESİ SPOR
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.