Beşiktaş tek golle zirveyi sağlamlaştırdı

Beşiktaş, Oğuzhan’ın tek golüyle Antalyaspor’u mağlup etti. Siyah-beyazlılar bu galibiyetle zirvedeki yerini korudu.

20 Mart 2016 Pazar 01:39
Beşiktaş tek golle zirveyi sağlamlaştırdı






Beşiktaş tek golle zirveyi sağlamlaştırdı

Beşiktaş, Oğuzhan’ın tek golüyle Antalyaspor’u mağlup etti. Siyah-beyazlılar bu galibiyetle zirvedeki yerini korudu.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında lider Beşiktaş, Antalyaspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti. Müsabakanın öne çıkan satır başları şöyle:

QUARESMA HAFTAYA YOK

Beşiktaşlı futbolcu Quresma, Antalyaspor karşılaşmasının 12. dakikasında korner çizgisinin yakınında Ramon Motta ile girdiği ikili mücadele sonrasında hakem Beşiktaş aleyhine faul verdi. Bu karara tepki gösteren Portekizli oyuncu, oyun durduktan sonra topa vurunca sarı kartla cezalandırıldı ve haftaya oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düştü.

İLK ATAK BEŞİKTAŞ’TAN

24. dakikada sağ korner çizgisinde kazanılan serbest vuruşta Quaresma’nın arka direğe ortasında Mario Gomez’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti. Bu atak mücadelenin başından itibaren en net pozisyondu.

OĞUZHAN’DAN ŞIK GOL

28. dakikada siyah-beyazlı takım golü buldu. Oğuzhan’ın başlattığı atakta topla birlikte çalımlarla ceza yayına kadar giren milli futbolcu, Sosa’yla yaptığı verkaç sonrası ceza sahasının soluna doğru hareketlendi. Sosa’nın derinlemesine bıraktığı topa Oğuzhan’ın ayak içi şık vuruşunda meşin yuvarlak Mbolhi’nin sağından uzak direkte filelerle buluştu. (1-0)

İlk devre Oğuzhan’ın attığı golle 1-0’lık skorla Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sonuçlanırken, siyah-beyazlı takım bu devrede yüzde 56’ya 44’lük topla oynama oranıyla mücadele etti. Rakip kaleye toplam 3 şut gönderen ve 1’inde isabet sağlayan siyah-beyazlı takım kendi kalesinde ise 5 şut gördü. Antalyaspor bu şut girişimlerinde ise isabet sağlayamadı.

İLK DEĞİŞİKLİK BEŞİKTAŞ’TAN

İkinci devrenin başlamasıyla Quaresma yerini Olcay Şahan’a bıraktı.
Karşılaşmanın ikinci devresine daha istekli başlayan taraf Antalyaspor’du. Sol kanattan yaptığı ataklarla etkili olmaya çalışan kırmızı-beyazlı takıma, Beşiktaş savunmasının disiplinli oyunu atakların olgunlaşmasına izin vermedi.

GOMEZ YARARLANAMADI

53. dakikadan itibaren üzerindeki baskıyı kıran siyah-beyazlı futbolcular Olcay Şahan ve İsmail’in bulunduğu sol kanattan etkili ataklarla çıkmaya çalıştı. Özellikle 59. dakikada ceza sahasının çizgisine kadar inen İsmail’in ortasında Motta kritik bir hamleye imza attı. 62. dakikada ise Oğuzhan’ın derinlemesine pasıyla hızla ceza sahasına giren Mario Gomez kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda dengesini kaybetti ve savunma topu kornere gönderdi.

TOLGAY OYUNDA

Karşılaşmanın 73’üncü dakikasında maçın tek golünü kaydeden Oğuzhan oyundan çıkarken yerine Tolgay Arslan dahil oldu. Başarılı futbolcu süre aldığı 17 dakika boyunca siyah-beyazlı takımın orta sahasını ayakta tutarken, başarılı paslarıyla da müsabakanın son anlarına kadar takımının ileriye çıkmasına yardımcı oldu. Antalyaspor ise ikinci yarı boyunca 87. dakikadaki Eto’o’nun serbest vuruşu dışında net bir pozisyon bulamazken, Kamerunlu oyuncunun bu vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti. Maç Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İSTATİSTİKLER

Siyah-beyazlı takım 1-0’lık galibiyetle bitirdiği maçta yüzde 53’e 47’lik bir topla oynama yüzdesiyle mücadele etti. Beşiktaş rakip kaleye 5 şut atarken 2’sinde isabet sağladı. Antalyaspor ise 7 şutunda isabet sağlayamadı. Kara Kartal maç boyunca 401 pas yaparken yüzde 83’lük pas başarısı sağladı. Kırmızı-beyazlı takım ise 357 pas da yüzde 82’lik başarı ile mücadele etti.

Son Güncelleme: 20.03.2016 01:44
Anahtar Kelimeler:
Beşiktaş - Antalyaspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erdoğan 2016-03-24 22:38:32

umarım beşiktaş zirveyi asla bırakmaz galatasaray şampıyon olamayacaksa en azından beşiktaş olmalı