Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: Beşiktaş teknik direktörü olarak devam etmeyeceğim

Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, gelecek sezon takımın başında olmayacağını açıkladı. Galatasaray'ın Beşiktaş'ın 2-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan...

24 Mayıs 2015 Pazar 23:51
Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: Beşiktaş teknik direktörü olarak devam etmeyeceğim






Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, gelecek sezon takımın başında olmayacağını açıkladı.

Galatasaray'ın Beşiktaş'ın 2-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, önümüzdeki sezon takımın başında olmayacağını açıklayarak, şunları söyledi:

"Yönetimle bir toplantı yaptık. Bunu bu şekilde duyurmak bana doğru ve adil gelmiyor. Tabii ki de bir karar aldık. Zaten kararı da biliyorsunuz. Tabii ki Beşiktaş teknik direktörü olarak devam etmeyeceğim. 2 sezondan beri çıkardığımız işten gurur duyuyorum. İyi anılar ve hatıralar biriktirdim. 2 yıl boyunca 7 gün 24 saat elimden geleni vermeye çalıştım. Böyle bir kulüpte mutlak hedef, şampiyon olmak. 2 sezon üst üste şampiyon olamayınca 'elveda' deyip ayrılabilirsiniz. Gurur duyacağımız işler başardık. Bir hafta öncesine kadar ligde şampiyonluk yarışın içindeydik. Güzel günler geçirdik. Mutlak hedef şampiyonluk. Hedef tutmamışsa yollar ayrılıyor. Kesinlikle kızgın değilim, ancak ve ancak üzgün olabilirim. Bu karar duyulmamışsa çok önemli maç olmasından. Hem şampiyonluk için hem bizim için önemli maçtı."

Bütün sorumluluğu üstüne aldığını da ifade eden Hırvat teknik adam, "Beşiktaş, her sezon şampiyonluk hedefiyle başlayan kulüp. 2 sezondur şampiyon olamıyoruz. Bunun gerçekçi nedenleri var ama ne olursa olsun birinci sorumlusu benim" dedi.

Slaven Bilic, Galatasaray ile oynadıkları derbi maçı da şöyle değerlendirdi:

"Rakibimiz karşısında ekstra kalite ortaya koyamadık. Şansızlıktan da bahsedebiliriz ki bu birçok defa başınıza geliyorsa konsantrasyon ve kaliteyle ilgili bir şeyler eksik demektir. Beşiktaş'ın şampiyonluk potansiyeli var ama bu sezon önemli dönüm noktalarında özellikle büyük maçlarda ekstra kalite eksikliği yaşadık."

Beşiktaşlı futbolcu Kerim Frei, sezonu üçüncü sırada tamamlayacak olmalarını şanssızlıklara bağlayarak, "Son maçlara gelene kadar çok güzel bir sezon yaşıyorduk, ancak son karşılaşmalarda bir türlü galip gelemedik. Puan kaybettiğimiz maçlarda pozisyonlar bulduk, ancak bunları değerlendiremedik. Pozisyonumuz var, şansımız var ama fırsatları değerlendiremeyince sezonu böyle kapatıyoruz" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in sezon sonunda takımdan ayrılacak olmasıyla ilgili de Frei, "Bu konu hakkında yorum yapmak benim işim değil. Ben sadece işimi yapıyorum ve ona konsantre oluyorum. Geri kalanı benim görevim değil" diye konuştu.


GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMZAOĞLU: "YARIN ŞAMPİYON OLURSAK 'HAYIR' DEMEYİZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise, şampiyonluk adına önemli bir maç oynadıklarını ifade ederek, "Kazanmak için nasıl futbol ortaya koymak gerekiyorsa oyuncular bunu ortaya koydu. Beşiktaş takımı iyi mücadele etti ve kazanmak için her şeyi yaptı. Bilic'i de tebrik ediyorum. Önümüzdeki sezon takımın başında olmayacak sanırım. Ülkemize güzel şeyler kattı. Beşiktaş takımına da yakışıyordu. Futbolda kötü günler geldiğinde kimsenin sabrı kalmıyor" diye konuştu.

Şampiyonluk için önemli bir adım attıklarını vurgulayan Hamzaoğlu, "Şampiyon olacağımıza inanıyorum. Çok önemli bir adım attık. Son maçımızı oynamadan şampiyonuz diyemem. Hedefe giden yolda galibiyetler önemlidir. Skoru korumuşsunuz ve öndesiniz, hücuma gidemezsiniz. Oyun bizim istediğimiz gibi şekillendi ve bizim adımıza iyi bir maç oldu" dedi.

Fenerbahçe'nin yarın İstanbul Başakşehir karşısında puan kaybetmesi halinde şampiyon olabileceklerinin hatırlatılması üzerine Hamza Hamzaoğlu, "Bizim bir maçımız var daha ve yarın akşamla ilgili bir plan yapmadık. Yarın şampiyon olma ihtimalimiz var, ama bunu düşünerek hareket edemeyiz. Yarın olursak 'hayır' demeyiz, ama hafta sonu oynayacağımız maça hazırlanmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Burak Yılmaz'ın oyundan alınırken kendisine tepki göstermesiyle ilgili de teknik direktör Hamzaoğlu, "Hiçbir oyuncu oyundan çıkmak istemez. Ben de futbolculuk dönemimde bunu yaşadım. Bizim numaramız kalktığında, 'biz kötüyüz diye düşünürdük. Son yarım saatte Umut'un savunma anlamında yapacağı işler önemliydi. Umut iyi bir golcü ve yakaladığını atabilir. Oyuncularımızdan daha fazlasını istiyoruz, ama Burak'ın performansından da memnunum. Tepki gösterebilir, ama devam ettirse anlayışla karşılayamam" şeklinde konuştu.

Sneijder'in kendisi hakkında söylediği, "Hamza Hamzaoğlu Mourinho'yu anımsatıyor" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine sarı kırmızılı takımın teknik direktörü, "Benim hakkımda güzel düşünmesi hoş, ama o kadar da değiliz. İnşallah bir gün gelir, oluruz. Wesley gördüğüm ender profesyonel oyunculardan birisi. Hem savunma, hem de hücumu şekillendiriyor. Takımla beraber hareket ettiği için kendisine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Dün yapılan olağan genel kurul toplantısında Dursun Özbek'in başkanlık görevine geldiğinin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Duygun başkan duruşuyla, futbola bakışıyla, yorumlarıyla, bu işin oyun olduğunu ön plana çıkaran insanlardan biriydi. Kendisinden çok şey kazandık. Bize kattığı değerler oldu. İnşallah 4. yıldızı Duygun başkanımıza armağan edip, şereflendiririz. Her çalıştığım kulüpte yıllarca ayrılmayacak gibi çalışırım. Kulübün bana ihtiyacı olduğu bir anda geldim. Yeni yönetim de bu ihtiyacı benimle çözeceklerini düşünürse, seve seve kulübüme hizmet edebilirim" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.