Brezilya 1-7 Almanya

Dünya Kupası yarı final karşılaşmasında ev sahibi Brezilya, konuk ettiği Almanya'ya 7-1'lik tarihi skorla mağlup oldu.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 08:05
Brezilya 1-7 Almanya






Brezilya 1-7 Almanya
Bu tarihi skorla Almanya Dünya Kupası'nda ilk finalist oldu.

Stat: Mineirao
Hakemler: Marco Rodriguez, Marvin Torrentera, Marcos Quintero (Meksika)
Brezilya: Julio Cesar, Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo, Luiz Gustavo, Fernandinho (Dk. 46 Ramires), Oscar, Hulk Dk. 46 Paulinho), Bernard, Fred (Dk. 69 Willian)
Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Mats Hummels (D. 46 Per Mertesacker), Jerome Boateng, Benedikt Höwedes, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira (Dk. 76 Julian Draxler), Toni Kroos , Mesut Özil , Thomas Müller, Miroslav Klose (Dk. 58 Andre Schürrle)
Gol: Dk. 11 Thomas Müller, Dk. 23 Miroslav Klose, Dk 24 ve Dk. 26 Toni Kroos, Dk. 29 Sami Khedira, Dk. 69 ve 79 Andre Schürrle (Almanya), Dk. 90 Oscar (Brezilya)
Sarı kartlar: Dk. 68 Dante (Brezilya)

Bu "tarihi" sonuçla Almanya, Arjantin ile Hollanda arasında yarın oynanacak yarı final maçının galibiyle final maçına çıkmaya hak kazandı. Brezilya taraftarının büyük bir kısmının maçın bitimini beklemeden tribünleri terk etmesi dikkati çekti. Brezilya, FIFA Dünya Kupası'na ilk kez evsahipliği yaptığı 1950 yılında, finalde bu kez Uruguay'a 2-1 yenilerek taraftarını üzmüştü.

'Beklenilen bir skor değildi'
Maçın yıldız futbolcularından Thomas Müller maç sonunda yayıncı  kuruluşa yaptığı açıklamada 7-1 lik skorun beklenilen bir skor olmadığını sonucun  ''çılgın bir sonuç'' olduğunu ifade etti. Maçta hızlı top kazanıp bunları değerlendiren taraf olduklarını dile  getiren Müller, ''Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama bu burda kaldı. Diğer maça  bakacağız, kaliteli bir takımız. Kupayı almak istiyoruz'' dedi. Öte yandan maçta bir golü bulunan Miroslav Klose ise dünya kupasında  en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti.

''Jogi'nin gençleri tarih yazdılar''
Bild gazetesi internet sitesinde, ''Teşekkürler sizi seviyoruz''  başlığını kullanarak, Brezilya karşısında tarihi galibiyet elde ederek finale  yükselen futbolculara teşekkür etti.
Süddeutsche Zeitung ise "Almanya, Rio'ya Brezilya ise evine  gidiyor''başlığına yer vererek, Brezilya'nın kendi evinde şampiyon olmak  istediğini ancak Almanya'nın tarihi bir galibiyet elde ettiğini belirtti.
Kölner Express Gazetesi de teknik direktör Joachim Löw'ü kastederek,  ''Jogi'nin gençleri tarih yazdılar'' başlığını kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.