Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları: Avek Dingi Festivali başlıyor

Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali 21-24 Nisan tarihleri arasında Türk, Alman ve Avustralyalı yelkencilerin katılımıyla Çanakkale’de yapılıyor.

23 Nisan 2015 Perşembe 00:32
Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları: Avek Dingi Festivali başlıyor






Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları: Avek Dingi Festivali başlıyor



Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı anısına düzenlenen “Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali” 21-24 Nisan tarihleri arasında Türk, Alman ve Avustralyalı yelkencilerin katılımıyla Çanakkale’de yapılıyor.

Yakında Çanakkale’de hizmete girecek olan Volkswagen Yetkili Satıcısı Avek Otomotiv’in sponsorluğunda düzenlenecek yelken festivali, Tuzla Yat Kulübü ve Bozburun Yat Kulübü tarafından organize ediliyor.

Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali’nde, savaşa katılan ülkeleri temsil edecek yelkenciler atalarının savaştıkları sularda, o dönemin tekneleri olan tek kişilik ahşap 12 kadem dingilerle seyir yaparak dostluk ve barış mesajı verecekler.

21 Nisan’da, Morto Koyu’na gelmeleri planlanan kürekçilerin 12 kadem dingiler ile karşılanmasıyla başlayacak Festival’de ikinci gün, kendi rotaları için yola çıkan surfboat’ların yine dingilerce uğurlanmasıyla start alacak. Daha sonra, dingilerin seyir ve aktiviteleriyle devam edecek Festival’de, üçüncü gün 100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali tekneleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Çanakkale Limanı önündeki kutlama ve etkinliklere iştirak edecek. Hava şartlarının uygun olması halinde, 23 Nisan sebebiyle özellikle çocuk izleyiciler dingilere alınacak.

Volkswagen Yetkili Satıcısı Avek Otomotiv’in sponsorluğunda gerçekleştirilen Festival’de Alman ve Avustralyalı yelkencilere, Edhem Dirvana, Rıfat Edin, Can Bayülken ve Piri Reis Üniversitesi yelkencileri evsahipliği yaparken; Zumosol, Marport, Kaya Ropes, Sailracing ve Number 1 da sponsor olarak destek veren firmalar arasında yer alıyor.

Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali, ülkemizi Extreme Sailing Series’de temsil eden Team Turx’ün Mart Ayı’nda Umman etabındaki yarışlarda bordasına yazdığı “Winds of Peace” logosuyla duyurulmuştu.


Son Güncelleme: 23.04.2015 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.