Cocu "Daha iyi bir futbol oynadık"

 Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, golsüz eşitlikle tamamlanan Medipol Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu.

08 Ekim 2018 Pazartesi 08:51
Cocu "Daha iyi bir futbol oynadık"






Cocu "Daha iyi bir futbol oynadık"

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, golsüz eşitlikle tamamlanan Medipol Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu. Yayıncı kuruluşa karşılaşmayı değerlendiren Cocu, şu ifadeleri kullandı:

“Maça çok iyi başladık. Özellikle maçın başında çok agresiftik. İyi ve yüksek düzeyde bir baskıyla başladık. Başakşehir’in o istediği topa sahip oldukları oyunu oynamasına izin vermedik. 4 tane çok net gol pozisyonuna girdik ama maalesef golle sonuçlandıramadık. Golle sonuçlansa özgüvenimiz ve enerjimiz daha da yukarı çıkacaktı çünkü bunlar golün getirileridir. Ancak bunu başaramadık. 25. dakikadan sonra baskı yapmak bizim için biraz daha zorlaştı. Alan genişledi, alan büyüdü. Biraz daha yakın olmalıydık aslında, kafamızda aynı şekilde devam etme düşüncesi vardı. Yine de oyunumuzu sürdürdük bu baskıyı istediğimiz gibi sürdüremesek de. Oyunun kurulumu anlamında bazı sıkıntılar yaşadık. Bu açıdan iyi değildik. Topu ayağımızda tutmada bazı sıkıntılar yaşadık. Oyun kurarken topu daha iyi ayağımızda tutmalı, daha net paslar vermeli ve daha yaratıcı olmalıyız. Devre arası bazı küçük değişiklikler yaptık. Reyes’i daha geri çekip bekleri öne göndererek bir oyun kurulumu tercih ettik. İkinci yarı inisiyatif bizim elimize geçti. Daha iyi bir futbol oynadık ilk yarıya kıyasla ama buradan sonra aynı hikayeye dönüyoruz. 4-5 net pozisyonumuz var. Her girdiğiniz pozisyon gol olmayacak tabii ki ama bu seviyede 1 tanesini atmalıydık. Gerçekten galibiyetle ayrılmamak bizim için üzücü oldu. Tüm oyuncularımız son saniyeye kadar çalıştılar, çabaladılar. Son saniyede Isla’nın ortasında maçı kazanacak golü atabilirdik ama bu akşam mümkün olmadı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.