Fenerbahçe 2- Cagliari 1

Fenerbahçe, Benfica maçı öncesi oynadığı son hazırlık karşılaşmasında konuk ettiği Cagliari’yi 2-1 yendi.

02 Ağustos 2018 Perşembe 18:14
Fenerbahçe 2- Cagliari 1






Fenerbahçe 2- Cagliari 1

    Fenerbahçe, Benfica maçı öncesi oynadığı son hazırlık karşılaşmasında konuk ettiği Cagliari’yi 2-1 yendi. Fenerbahçe'nin gollerinin  51. ve 57. dakikada Alper Potuk kaydederken, İtalyan ekibinin golü 68. dakikada Marco Sau’dan geldi.Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynadığı altıncı hazırlık maçında İtalya Seri A takımlarından Cagliari’yi ağırladı.

  Fenerbahçe  sahaya "Nurcan Anne, Mustafa Bebeği unutmayacağız, terörü lanetliyoruz" pankartıyla çıktı. Öte yandan şehitler için saygı duruşunda bulunulurken, taraftarlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratları yaptı.


   Başkan Ali Koç ve yöneticiler de karşılaşmayı öğrenci tribününde taraftarlarla birlikte izledi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin yeni transfer Andre Ayew maça ilk 11’de başladı.

Maçtan dakikalar; 

   4. dakikada Giuliano ile gole yaklaşan sarılacivertliler, 28. dakikada Josef de Souza ile yakaladığı fırsatta üst direğe takıldı. İlk yarıda Josef ile bir kez daha gole yaklaşan Fenerbahçe, kalesinde ise etkili pozisyon yaşanmasına izin vermedi.

   İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlanırken, goller ikinci yarıda geldi.  51. dakikada sağdan Ayew’in ortasında defansın uzaklaştırmak istediği topla ceza alanı içinde buluşan Alper Potuk, sağ ayağının içi ile meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe 1-0 öne geçirdi. 2 dakika sonra organize gelişen sarılacivertlilerin atağında Valbuena’nın şutunda kaleci toplu güçlü çıkardı.


  57. dakikada fark 2’ye çıktı. Eljif Elmas orta sahadan kaptığı topla rakip ceza alanına girdi ve pasını Alper Potuk’a verdi. Alper, ceza alanı önünden yerden düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve maçta durum 2-0 geldi.68. dakikada Marco Sau farkı 1’e indirdi.

   80. dakikada Valbuena- Giuliano paslaşmasının ardından Brezilyalı oyuncu şık bir hareketin ardından pasını Alper’e verdi. Alper Potuk ceza alanı içinde plase bir vuruş gerçekleştirdi ancak top kalecide kaldı.

   Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Alper Ulusoy, Volkan Ahmet Narinç, Ali Saygın Ögel
Fenerbahçe: Volkan, Isla (Şener Özbayraklı dk. 84), Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Josef, Eljif, Ayew (Barış Alıcı dk. 58), Valbuena (Dirar dk. 82), Giuliano, Alper ( Mehmet Ekici dk 82)
Yedekler: Kameni, Erten, Oğuz Kağan Güçtekin, Dirar, Yiğithan, Samed Karakoç, Ozan, Ferdi Kadıoğlu, Serhat Kot
 

Cagliari: Alesio, Luca, Lucas(Fabio dk. 85), Paolo, Diego (Sau Marco dk. 65), Nicolo, Artur, Charalampas (Pajac Marko dk. 90+1), Luca, Leonardo (Song dk. 38), Filippo (Andreolli Marco dk. 90+1)
Yedekler: Rafael, Simone, Daniele, Padoin Simone, Capuana Marco, Alessandro, Santiago

 

Goller: Alper (dk. 51 ve 57) (Fenerbahçe), Sau Marco (dk. 68) (Cagliari)

Son Güncelleme: 02.08.2018 15:24
Anahtar Kelimeler:
FenerbahçeCagliari
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.