Fenerbahçe Trabzon'dan gizlice ayrıldı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının 89'uncu dakikasında bazı taraftarlar sahaya girdi. Maç, çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

24 Nisan 2016 Pazar 21:43
Fenerbahçe Trabzon'dan gizlice ayrıldı






Trabzonspor 0 - Fenerbahçe 4; Saha karıştı, maç durdu


Süper Lig'de zirve takibini sürdüren Fenerbahçe, Avni Aker'de Trabzonspor'a konuk oldu. Trabzonspor - Fenerbahçe maçı, sarı-lacivertli takım 4-0 öndeyken 89. dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edildi.

Maçın son dakikalarında çıkan olaylar yüzünden hakemler soyunma odasına girdiler. Seyirciler sahaya indi, direkte asılı Fenerbahçe bayrağı indirilerek yırtıldı.

Onur Kıvrak, soyunma odasına giderken formasını ve eldivenlerini yere bıraktı. Avni Aker'de tribünler boşaltılıyor. Bir taraftar, stadın en tepesinde yer alan Fenerbahçe bayrağını söktü.

SON DAKİKALARDA OLAYLAR ÇIKTI

Karşılaşmanın 88. dakikasında Avni Aker tribünlerinde olaylar başladı. Kale arkasındaki ağları ve direkleri indiren Trabzonsporlu taraftarlar güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen sahaya girdi. Sahaya giren bir taraftar çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a darp girişiminde bulundu. Bu anlarda hakem Bülent Yıldırım, yardımcıları ve oyuncularla birlikte soyunma odasına gitti. Maç yarıda kaldı.
Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Avni Aker'de oynanan, hakem Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı maç, Fenerbahçe 4-0'lık üstünlüğü bulunurken tribün olayları sebebiyle yarıda kaldı. Hakem Bülent Yıldırım, maçın devam edemeyecğeini ve iptal edildiğini açıkladı. TFF, maçın sonucuyla ilgili kararını daha sonra açıklayacak.

FENERBAHÇE GİZLİCE ZIRHLI ARAÇLARLA TRABZON'DAN AYRILDI
 
Trabzon'da olaylı maçtan sonra Fenerbahçe kafilesi, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun ambulans ve itfaiye giriş ve çıkışının yapıldığı kapıdan geniş güvenlik önlemleri altında çıkarılarak zırhlı çevik kuvvet midibüsleri ile havalimanına götürüldü. Sarı Lacivertli ekip İstanbul'a uçtu.

Fenerbahçe kafilesi bir süre stadyumda bekletildikten sonra, stadyumunun deniz tarafındaki kale arkası tribün tarafında bulunan ambulans ve itfaiye giriş ve çıkışının yapıldığı kapıdan geniş güvenlik önlemleri altında çıkartıldı. Çevik Kuvvet ekiplerine ait 3 zırhlı midibüse bindirilen kafile, sivil polis ekipleri ve TOMA eşliğinde Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne getirildi. Çevik kuvvet midibüslerinden inen teknik heyet ve futbolcular havalimanına giriş yaptı. Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, midibüsten inerken polis memuruna teşekkür etti. Fenerbahçe kafilesi, uçakla İstanbul'a hareket etti.

STADYUM ÖNÜNDE TOPLANAN TARAFTARLAR UZAKLAŞTIRILDI

Bu arada, karşılaşmanın ardından Avni Aker'in protokol giriş önünde toplanan taraftar grubu, uzun bir süre bekleyiş sonrasında polis tarafından alandan uzaklaştırıldı.


Fenerbahçe'nin gollerini 23. dakikada Alper Potuk, 27. dakikada Volkan Şen, 57. dakikada Nani ve 62. dakikada Robin van Persie kaydetti.

ONUR KALEYİ DEVRALDI

Trabzonspor'da kalede Estaban'ın yerine Onur Recep Kıvrak, forma giydi.

Ligin en son 23. haftasındaki Osmanlıspor maçında oynayan ve daha sonra dizinden menüsküs ameliyatı olan Onur Recep Kıvrak, 7 maç sonra tekrar 11'deki formasına kavuşarak, kaptan olarak sahaya çıktı.

Bordo-mavili taraftarlar sahaya çıkan kaptanlarına sevgi gösterileriyle tezahüratta bulundu. Onur, taraftarların kendisini çağırması üzerine karşılaşmada yedek soyunan kaleci Estaban Alvarado ile tribünler önüne gitti.

SALİH DURSUN KIRMIZI KARTIN ARDINDAN İLK KEZ

Trabzonspor'da ligin 22. haftasında Galatasaray ile oynanılan maçta hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesinin ardından gündeme oturan Salih Dursun, savunmadaki eksikliklerin ardından ilk kez oynadı.

Galatasaray maçında aldığı 3 maçlık kırmızı kart cezasının ardından 5 maçta da görev yapamayan Salih Dursun, 8 maç sonra Fenerbahçe karşısında forma hasretini sonlandırdı.

Forvette ise Muhammet Demir ile görev alan Cardozo, 2 maç sonra 11'de sahaya çıktı. Geçen hafta oynayan futbolculardan Erkan Zengin yedek beklerken, Marin 18 kişilik kadroda yer almadı.

FENERBAHÇE'DE DEĞİŞİKLİK YOK

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, geçen hafta ligde 4-1 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçının 11'inde değişiklik yapmadı.

Hafta içi Torku Konyaspor ile oynanılan Ziraat Türkiye Kupası'nda rotasyona giden Portekizli çalıştırıcı, Trabzonspor deplasmanında Galatasaray ve Mersin İdmanyurdu ile yaptıkları son 2 lig maçındaki kadroyu bozmadı.

PERDEYİ ALPER AÇTI

Mücadelenin ilk 20 dakikası karşılıklı akınlarla geçildi. İlk 20 dakikadan sonra rakip kaleye daha sık gitmeye başlayan Fenerbahçe 23. dakikada Alper Potuk'la golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Volkan Şen şık bir arapasıyla bindirme yapan Hasan Ali Kaldırım'ı gördü. Ceza sahasına giren Hasan Ali'nin yerden içeri çevirdiği topu kontrol eden Alper Potuk sağ ayağıyla yaptığı vuruş topu ağlara gönderdi; 1-0.

VOLKAN ŞEN FARKI İKİYE ÇIKARDI

Fenerbahçe ilk golden 4 dakika sonra Volkan Şen'in golüyle 2-0'ı buldu. Robin Van Persie'nin pasında sol kanatta topla buluşan Nani, ceza sahasına girdi, rakibinden sıyrılıp pasını Volkan Şen'e aktardı, Volkan sağ ayağının içiyle uzak direğin dibinden topu ağlara gönderdi; 2-0.

TRABZONSPOR'DA PENALTI İTİRAZLARI

Trabzonspor 35. dakikada Özer Hurmacı ve Hasan Ali Kaldırım'ın içinde bulunduğu pozisyonda penaltı bekledi. Ceza alanı önünde topla buluşan Özer şutunu çekti, Hasan Ali'ye çarpan top tehlikeli alandan uzaklaştı. Bu pozisyon sonrası Trabzonsporlu oyuncular hakeme baktı ancak Bülent Yıldırım 'devam' dedi.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

NANI GOLÜNÜ ATTI ALKIŞI ALDI

İkinci yarıda da rahat oyununu sürdüren Fenerbahçe Nani ile 57. dakikada farkı üçe çıkardı. Sağ kanattan atağı sürükleyen Gökhan Gönül pasını ceza yayı üzerindeki Nani'ye verdi. Nani'nin yaptığı düzgün vuruşta top ağlarla buluştu; 3-0. Nani'nin golünden sonra Avni Aker tribünlerini dolduran bazı seyirciler Portekizli oyuncuyu alkışladı.

MANDIRALI'YA 'İSTİFA' ÇAĞRISI

Fenerbahçe karşısında 3-0 geriye düşen Trabzonspor'da taraftarlar, teknik direktör Hami Mandıralı'yı istifa etmeye davet etti. Hami Mandıralı'nın moralinin bu anlarda oldukça bozuk olduğu gözlendi.

VAN PERSIE PERDEYİ KAPATTI

Fenerbahçe, 62. dakikada Hollandalı golcüsü Robin van Persie ile skoru 4-0'a taşıdı. Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Van Persie sol ayağıyla vuruşunu yaptı kaleci Onur Kıvrak'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. 4-0.


Trabzonspor, evinde zirve takibini sürdüren Fenerbahçe ile karşılaşıyor. Maçın ikinci yarısı Fenerbahçe'nin 4-0'lık üstünlüğüyle son dakikalara kadar devam etti


Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile saat 20.00'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşıyor. Maçı, hakem Bülent Yıldırım yönetiyor.

Trabzonspor: Onur, Salih, Bosingwa, Aykut, Musa, Güray, Okay, Özer, M. Ekici, Muhammet Demir, Cardozo.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Kjaer, Hasan Ali, M.Topal, Souza, Alper, Volkan Şen, Nani, Van Persie.

 
Son Güncelleme: 25.04.2016 03:17
Anahtar Kelimeler:
Trabzonspor Fenerbahçe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.