Fransa Potanın Periler'ine Karşı Fransız Kaldı…

Türkiye'de düzenlenen 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, B Grubu'ndaki ilk maçında Fransa ile karşı karşıya geldi.

27 Eylül 2014 Cumartesi 22:14
Fransa Potanın Periler'ine  Karşı Fransız Kaldı…







 Fransa Potanın Periler'ine  Karşı Fransız Kaldı…



Türkiye'de düzenlenen 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, B Grubu'ndaki ilk maçında Fransa ile karşı karşıya geldi. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası grup müsabakasında Türkiye, Fransa'yı 50-48'lik skorla mağlup etti.

A-Milli Bayan Basketbol Takımı oyuncusu Nevriye Yılmaz, "Dünya şampiyonasına ilk defa katılıyoruz, çok acemiyiz ama iyi bir potansiyelimiz var" dedi.

Maçın ardından gazetecilere açıklama yapan A-Milli Bayan Basketbol Takımı oyuncusu Şaziye İvegin, Fransa'nın zor bir rakip olduğunu bilerek maça hazırlandıklarını belirtti.

Zaten böyle bir maçı beklediklerini anlatan İvegin, "Avrupa Şampiyonası'nda Fransa ile yarı finalde karşılaşmıştık ve çok zor maçlar oynamıştık. O maçın telafisi yoktu. Bu maçın telafisi olmasına rağmen kazandığımız zaman çok büyük bir avantaj sağlayacağımızı biliyorduk, bunun bilinciyle sahaya çıktık. Ne kadar önemli maça çıktığımızın farkında oynadık. 10 sayı önünde de olabilirdik, önde olsak bile Fransa'nın böyle götüremeyeceğinin bilincinde oynadık. Bütün takım arkadaşlarım büyük bir efor sarf etti. Onları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şaziye İvegin, taraftarlara teşekkür ederek, Milli Takım'ın bütün maçlarını bu şekilde desteklemelerini istedi.

NEVRİYE YILMAZ: "SEYİRCİMİZ İNANILMAZ İTİCİ GÜÇ OLDU"

A Milli Takım oyuncusu Nevriye Yılmaz ise "Fransa tartışmasız çok iyi bir takım. Dokuzuncu dünya şampiyonalarına katılıyorlar. 2012'de Olimpiyat finali oynadılar. Kaliteleri tartışılamaz. Biz de çok iyi takımız" dedi.

"Özellikle seyircimiz inanılmaz itici güç oldu" diye konuşan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Maçın dönmesinde seyircinin büyük emeği var. 10 sayıyla ilk periyot hücumda çok kötü oynadık ama sonra geri geldik ve kazandık. Bizim takım da çok kaliteli, ilk defa katılıyoruz dünya şampiyonasına, çok acemiyiz buralarda, iyi bir potansiyelimiz var. Çok basit atışlar kaçırdık, onları da atarsak daha az basit hata yaparsak, finale kadar gideriz. Yarın Kanada maçı bizim için çok önemli, ona konsantre olacağız. Her gün adım adım gidip en iyisini yapmak istiyoruz. Taraftarlarımız çok süperdi, yarın da bekliyoruz kendilerini, inanılmaz bir güç verdiler bize."

A Milli Bayan Basketbol Takımı B Grubu'nda yarın akşam saat 19-00 da Kanada ile karşılaşacak

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.