Galatasaray'a neler oluyor ?

Sezona süper kupa zaferiyle başlayan Galatasaray 6 ayda rakip kaleye bile gidemeyen bir takım haline geldi. Peki bu çöküşün sebepleri nedir ?

16 Aralık 2015 Çarşamba 10:53
Galatasaray'a neler oluyor ?






Galatasaray'a neler oluyor ?

Galatasaray, son haftalarda oynadığı futbol ve aldığı sonuçlar nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalırken, taraftarın da sabrını kaçırdı. Geçen sezon hem ligde hem de kupada mutlu sona ulaşan sarı-kırmızılılar, beş adımda dibi gördü.
1- İMALAR ÇOK ÜZDÜ

Genel sekreter Fatih İşbecer, son divan kurulunda “Bazı futbolcularla öyle sözleşmeler imzalanmış ki bunların yanında Sevr Antlaşması bile bağımsızlık antlaşması gibi kalır” demişti. Bu sözlerin yüksek maaş alan bazı yerli futbolcuları çok rahatsız ettiği öne sürüldü. Özellikle Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’ın bu demeç yüzünden derbiye moral bozukluğu içinde hazırlandıkları belirtildi. Kontratları hakkındaki tartışmalar nedeniyle, Sabri ve Umut’un da hâlâ moralsiz oldukları kaydedildi.

2- İYİ ANTRENMAN YAPILMAMIŞ

Hamzaoğlu gidince birçok futbolcu, sezon başında iyi antrenman yapmadıklarını dile getirdi. Gerçekten de Galatasaray,maçların 60. dakikasından sonra büyük düşüş gösteriyor. Oyuncular ikili mücadele kazanmakta zorlanıyor. Geçen sezon 90 dakika baskı yapabilen takımı Prandelli’nin kondisyoneri Venturati yaratmıştı. Hatta Hamzaoğlu’nun yardımcısı Yıldırım Uran’ın bile yakın çevresine, “Prandelli başarısız olsa da oyuncular mükemmel idman yapmış” dediği söyleniyor.

3- DENİZLİ IŞIK VERMİYOR

Dursun Özbek apar topar Hamzaoğlu’nu gönderdi, yerine türk futbolunun en önemli teknik adamlarından Mustafa Denizli getirildi. Denizli’nin tecrübesini ve bilgisini kimse tartışmıyor. eldeki kadroyu onun kurmadığının altı çiziliyor. Ancak her şeye rağmen oynanan 4 maçın sadece 1’ini kazanabilen Galatasaray, hiç ışık vermiyor. Denizli 1 haftada takıma kondisyon yüklemesi yapamazdı. Fakat taktik ve oyun içi hamleler açısından birkaç olumlu sinyal vermesi bekleniyordu. Bu, olmadı.

4- KADROYA TAKVİYE YAPILMADI

Geçen sezonki şampiyonluk çok kişiyi yanılttı. Özellikle Hamza Hamzaoğlu, eldeki kadronun bu sene de başarılı olacağını iddia etti. Oysa Galatasaray’ın bazı bölgelere mutlaka takviye yapması gerekiyordu. Geçen sezon bütün büyük maçlarda sahadan silinen Burak Yılmaz küsmesin diye yerine forvet alınmadı. taraftarların artık görmeye bile tahammül edemediği Sabri’ye zam yapıldı, sağ bek transfer edilmedi. Orta sahanın dinamosu Felipe Melo giderken, yerine kimse getirilmedi.

5- BAŞARIYA DOYMUŞLAR

Sarı-kırmızılı ekip son 4 yılın 3’ünde şampiyon oldu. son 2 sezonda Türkiye Kupası da Galatasaray’ın müzesine gitti. 4. yıldıza ilk ulaşan kulüp yine Cimbom’du. tüm bunlar hemen hemen aynı oyuncularla başarıldı. Başarıya fazlasıyla doyan bu kadroda artık bazı oyunculara teşekkür edilmesi gerekiyordu. Bu yapılmadı. Şimdi sahaya çıkan ilk 11’de bir grubun çırpındığı, diğerlerinin ise “Bu sene şampiyon olmasak da olur” kafasında olduğu çok belli oluyor. Ruhsuzluk taraftarı çok kızdırıyor.
Son Güncelleme: 16.12.2015 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.