Galatasaray'da Avrupa heyecanı

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yarın İsveç ekibi Östersunds'a konuk olacak Galatasaray, Avrupa hasretine son verecek

12 Temmuz 2017 Çarşamba 13:00
Galatasaray'da Avrupa heyecanı






İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yarın İsveç ekibi Östersunds ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray, yeniden Avrupa kupalarına dönmenin heyecanını yaşayacak.

Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uyumsuzluk gerekçesiyle 1 yıl men cezası alması sonucunda geride kalan sezon Avrupa kupalarına katılamazken, Östersunds maçıyla hasretini sonlandıracak.

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı ve en tecrübeli takımı olan Galatasaray, bu kulvarda yeniden boy gösterecek.

Avrupa'da 504 gün sonra maça çıkacak

Sarı-kırmızılı ekip, 504 gün sonra bir Avrupa kupası maçı oynayacak.

UEFA organizasyonlarındaki son maçını, İtalyan ekibi Lazio'ya karşı 25 Şubat 2016'da UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda oynayan Galatasaray, aradan geçen 504 günün ardından tekrar Avrupa kupalarında bir karşılaşmaya çıkacak.

Avrupa kupalarında 268. maç

Galatasaray, İsveç ekibi Östersunds önünde Avrupa kupaları tarihindeki 268. karşılaşmasını oynayacak.

Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 99 yenilgi alan, sarı-kırmızılılar, 70 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 368 gole karşılık kalesinde 397 gol gördü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.