Genç sporcunun hedefi olimpiyatlar

Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda 58 kiloda bronz madalya kazanan Cavit Acar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya sevinci yaşamak istiyor.

14 Eylül 2017 Perşembe 12:17
Genç sporcunun hedefi olimpiyatlar






ANKARA (AA) - Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 58 kiloda bronz madalya kazanan Cavit Acar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya sevinci yaşamak istediğini söyledi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da geçen hafta düzenlenen organizasyonda, Kırgızistanlı Talgat Tynechtybekov'u 14-6'lık skorla mağlup ederek dünya üçüncüsü olan 17 yaşındaki Cavit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora 8 yıl önce hobi olarak başladığını anlattı.

Kızılcahamam Spor Kulübünde güreştiğini, boş zamanlarını genellikle antrenman yaparak geçirdiğini belirten Cavit, sporu hayat tarzı olarak benimsediğini ifade etti.

Şampiyonada bronz madalya alarak önemli bir başarı elde ettiğini dile getiren Cavit, "Hedefim, 2020 yılında Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda madalya alabilmek ve ülkemize bu sevinci tekrar yaşatabilmek." dedi.

Organizasyonda dünya üçüncüsü olarak Türkiye'yi temsil etmenin kendisi için gurur kaynağı olduğunu vurgulayan genç sporcu, Atina dönüşü kendisini karşılayanlara da teşekkür etti.

Muhabir: Osman Karaslan

Son Güncelleme: 14.09.2017 12:54
Anahtar Kelimeler:
GüreşTürkiyeCavit Acar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.