İran liginde Türk takımı Traktör şampiyon oldu

Traktorsazi Tabriz ya da Traktor Sazi Tebriz takımının şampiyonluğu, ülkede yaşayan milyonlarca Azeri Türk'ü sokaklara döktü

14 Şubat 2014 Cuma 23:09
İran liginde Türk takımı Traktör şampiyon oldu






İran liginde Türk takımı Traktör şampiyon oldu

İran Traktor Sazi, iran futbol liginde Türk takımı Traktör şampiyon oldu

İran Futbol Lig'inin en ateşli takımlarından biri olan Traktör şampiyon oldu. Merkezi Tebriz'de bulunan Traktorsazi Tabriz ya da Traktor Sazi Tebriz takımının şampiyonluğu, ülkede yaşayan milyonlarca Azeri Türk'ü sokaklara döktü.

İLK KEZ BİR TÜRK TAKIMI ŞAMPIYON

İran Futbol otoritelerinin saygı duyduğu Traktor Sazi Tebriz takımı bu yıl ilk kez Asya Futbol şampiyonasında ülkesini temsil edecek. İran da Tebriz Güney Azerbaycan'daki Traktör takımı aynı zamanda ülkede yaşayan Türklerin milli haykırış sembolü. Maçlarda Bakü, Tebriz ve Ankara lehine sloganlar atan 80 bin kişi bozkurt işareti yapınca, İran medyası takımın maçlarına daha fazla odaklanmıştı.

TRAKTOR SAZİ TAKIMI HAKKINDA

Traktorsazi Tabriz ya da Traktor Sazi Tebriz ya da Azerbaycan Traktorsazi Takımı (Azerbaycanca'da kısaca: Traxtur ya da Tirəxtur, Farsça: تراکتورسازی تبریز), İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaletinin başkenti Tebriz'de bulunan spor kulübü. İran Birinci Ligi kulüplerindendir. Traktör Sazi, Tebriz kentinde İran Traktör Manufacturing Company nin desteğiyle 1970 yılında kuruldu ancak 2011 yılından bu yana Sepah Aşure aittir. Ayrıca kulübün yüzde  30'u Gharzol hasane Javanan Kheir Co şirketine aittir.

2001-2002 sezonunda 1. lige düşmesine rağmen 2009-2010 sezonunda İran Şampiyonlar ligine girmeyi başarmıştır.
Traktorsazi, taraftarları tarafından İran'daki Türk halkının bir simgesi haline gelmiştir ve bu yüzden 2009-2010 sezonunda İran Şampyonlar Liginde seyirci rekorunu kırmıştır. Traktorsazi ortalama her oynunda 80.000 seyirci bulur. Kulüp, 2013 Asya Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.