İtalyan basınından Cengiz Ünder'e övgü

İtalyan basını, Benevento maçındaki 2 gol ve bir asistiyle yıldızlaşan Romalı milli futbolcu Cengiz Ünder'den övgüyle bahsetti.

12 Şubat 2018 Pazartesi 15:13
İtalyan basınından Cengiz Ünder'e övgü






ROMA (AA) - İtalyan basını, ligin 24. haftasındaki Benevento karşılaşmasında 2 gol ve bir asistle yıldızlaşan Romalı milli futbolcu Cengiz Ünder'den övgüyle bahsetti.

İtalyan resmi ajansı ANSA, Roma'nın galibiyetinde önemli rol oynayan milli futbolcu için "Maçın kahramanı Cengiz Ünder" ifadesini kullandı.

Cengiz Ünder'in 59. dakikadaki "mükemmel" asistinde Edin Dzeko'nun topu ağlara göndererek takımı 2-1 öne geçirdiğini kaydeden ANSA, ardından milli futbolcunun üst üste attığı gollerle "maçı adeta bitirdiğini" belirtti.

Milli futbolcunun fotoğrafıyla yayımlanan haberde, 5-2'lik skorla Benevento'yu mağlup eden Roma'nın ligde Lazio'yu geride bırakarak 4. sıraya yükseldiği de hatırlatıldı.

"Cengiz Ünder, yarışı erken bitirdi"

İtalya'nın önde gelen gazetelerinden La Stampa, maç haberini, Cengiz Ünder ve Dzeko'nun sarılarak, gol sevinci yaşadığı fotoğrafla verdi.

Benevento'nun 7. dakikadaki golünün ardından Roma'nın ilk yarıda beklenenden daha fazla zorlandığını anlatan La Stampa, buna karşın 26. dakikada eşitliği bulduğunu yazdı.

Haberde, ikinci yarıda ise önce Cengiz Ünder'in asistiyle Dzeko'nun attığı golün, daha sonra da milli futbolcunun arka arkaya kaydettiği gollerin maçtaki yarışı "erken bitirdiği" belirtildi.

"Cengiz Ünder, sahanın lideri olabilir"

Ülkenin bir diğer önemli gazetesi La Repubblica, "Roma-Benevento 5-2: Süper Ünder, Roma Şampiyonlar Ligi kotasında" başlığıyla verdiği haberde, milli futbolcunun maçın kırılma noktasında rol aldığını bildirdi.

Karşılaşmada iki gol, bir asistlik performans sergileyen Cengiz Ünder, haberde "süper oyuncu" olarak nitelendi.

Gazete ayrıca Roma'nın teknik direktörü Eusebio Di Francesco'nun açıklamalarına da haberinde yer ayırdı. La Repubblica, performansından dolayı Cengiz Ünder'e teşekkür eden Di Francesco'nun "Cengiz tam formunda, maçın kaderini değiştirdi." şeklindeki açıklamasını haberde kullandı.

Gazete, okurlarına Francesco'nun "Ünder, maçın kaderini değiştirdi. Bu yüzden çok sevinçliyim. Şu an psikolojik olarak çok iyi durumda. Sahanın lideri olabilir." şeklindeki ifadelerini de aktardı.

Maç, Cengiz Ünder'in asker selamıyla duyuruldu

Yüksek tirajlı La Gazzetta dello Sport gazetesi, maç haberini Cengiz Ünder'in attığı ilk golden sonra asker selamı ile Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek verdiği fotoğrafıyla duyurdu.

Cengiz Ünder'in performansından övgüyle bahsedilen haberde, "Genç Türk, bir asist ve 2 golle maçta adeta şov yaptı." ifadesi kullanıldı.

Gazetede, Cengiz Ünder'in maçtaki başarısını, "Roma, Benevento'yu yendi ve Şampiyonlar Ligi kotasına girdi. Roma, bu sonucu özellikle Cengiz Ünder'e borçlu. Ünder, Dzeko'ya yaptığı asistle maçı önce 2-1'e getirdi, ardından da peş peşe attığı 2 golle maçı bitirmiş oldu." ifadeleriyle aktardı.

Tuttosport gazetesi de maçın sonucunu Cengiz Ünder'in asker selamı verdiği fotoğrafla duyurdu. Gazete haberinde, teknik direktör Di Francesco'nun "Cengiz Ünder, bana uçak lakaplı eski futbolcu Vincenzo Montella'yı hatırlatıyor. Genç Ünder, maçta iki gol attı. Hızı, vuruş biçimi ve son ana kadar şut niyetini belli etmemesi akla Vincenzo Montella'yı getiyor." şeklindeki değerlendirmesine yer verdi.

Muhabir: Ecenur Çolak

Son Güncelleme: 12.02.2018 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.