Kara Kartallar Şampiyonluğa adım adım: Sivasspor 1 - Beşiktaş 2

Beşiktaş adım adım Süper Lig şampiyonluğuna adım adım ilerliyor. Medicana Sivasspor 1 - 2 Beşiktaş

16 Nisan 2016 Cumartesi 21:02
Kara Kartallar Şampiyonluğa adım adım: Sivasspor 1 - Beşiktaş 2






Kara Kartallar Şampiyonluğa adım adım: Sivasspor 1 - Beşiktaş 2

Lider Beşiktaş deplasmanda Sivasspor'u 2-1 yendi. Beşiktaş'ın gollerini 58. dakikada Gomez ve 62. dakikada penaltıdan Oğuzhan Özyakup attı. Sivasspor'un golünü 90+3'te Aatif Chahechouhe attı. Beşiktaş bu galibiyetle puanını 69'a çıkardı.

Beşiktaş adım adım şampiyonluğa... Medicana Sivasspor 1 - 2 Beşiktaş

Beşiktaş, Süper Lig'in 29. haftasındaki zorlu deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Siyah beyazlılar Süper Lig'de puanını 69'a yükseltti.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Medicana Sivasspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Beşiktaş, rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 58. dakikada Mario Gomez, ve 62. dakikada penaltıdan Oğuzhan kaydetti. Sivasspor'un tek golünü 90+3'te Aatif attı. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 69'a çıkarırken, Medicana Sivasspor 24 puanda kaldı.

Beşiktaş, ligin 30. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak. Sivasspor ise önümüzdeki hafta deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek.

GÖKHAN TÖRE YEDEK, KERİM FREI 11'DE...

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, kalede sol bekte tercihini İsmail Köybaşı'dan yana kullandı. Cezalı Quaresma'nın yokluğunda forma giymesi beklenen Gökhan Töre yedekler arasında yer alırken, Kerim Frei 11'de yer buldu.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümünde Beşiktaş'ın üstünlüğü vardı. Siyah-beyazlı takım daha çok topla oynayan taraf oldu. İlk yarının genelinde iki takım da önemli gol pozisyonları bulmakta zorlandı.

38. dakikada Sivasspor'un sağ kanattan gelişen atağında, top Cicinho'ya geldi. Brezilyalı oyuncu topla temas ettiği anda kendini yere bıraktı ve hakem de Cicinho'nun sakatlığı nedeniyle oyunu durdurdu. Brezilyalı oyuncu acı içinde bir süre yerde kaldıktan sonra sağlık görevlilerinin eşliğinde sahayı terk etti. Cicinho'nun bağlarında kopuk olduğu açıklanırken, bu dakikada Cicinho yerine oyuna İbrahim Öztürk girdi.

Beşiktaş, 42. dakikada önemli bir gol şansını değerlendiremedi. Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan ceza sahasında topla buluştu. Oğuzhan çizgiye indikten sonra kale önüne doğru topu ortaladı. Mario Gomez topa kafasını uzattı ancak vuramadı ve Beşiktaş önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Gomez bu pozisyonda itildiği gerekçesiyle faul beklemişti.

İlk 45 dakikanın geri kalan kısmında iki ekip de gol bulamadı ve ilk yarı 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı daha hareketli başladı. Beşiktaş, 51. dakikada bir kez daha önemli bir gol fırsatı yakaladı. Sağ kanattan Kerim Frei ceza sahasının içine topu yerden gönderdi. Altıpas üzerinde Sivasspor savunmasında İbrahim, son anda  topu uzaklaştırmayı başardı.

SİVAS'TA PERDEYİ AÇAN GOL GOMEZ'DEN GELDİ!

Baskıyı arttıran Beşiktaş, aradığı golü de 58. dakikada buldu. Sol kanattan gönderilen uzun topu Kerim Frei kontrol etti. Kerim Frei, ceza sahası çizgisine doğru hareketlenirken, savunmanın arkasına koşu yapan Mario Gomez'e çok şık bir pas gönderdi. Gomez, ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş 58. dakikada 1-0 öne geçti.

GOMEZ DÜŞÜRÜLDÜ! PENALTI VE OĞUZHAN'IN GOLÜ...

Bu golden kısa bir süre sonra, 61. dakikada Mario Gomez, Jose Sosa ile verkaç yapıp, yine savunmanın arkasına hareketlendi. Gomez ceza sahası içinde rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı için topun başına Oğuzhan Özyakup geçti. Oğuzhan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve siyah-beyazlı takım 62. dakikada Sivasspor karşısında 2-0 öne geçti.

Farkı 2'ye çıkaran Beşiktaş, karşılaşmada tempoyu biraz daha düşürdü. Sivasspor da farkı indirmek için gol arayışlarını sürdürdü ancak siyah-beyazlı takım savunmada2 hata yapmadı. Son 10 dakikada Şenol Güneş iki oyuncu değişikliği yaptı. 79. dakikada Gomez çıkarken oyuna Cenk girdi. 82. dakikada da Oğuzhan kenara gelirken, oyuna Necip girdi. 90+3'te Sivasspor, Aatif'ın attığı golle skoru 2-1'e getirmeyi başardı.

Kalan kısa sürede başka gol olmadı ve Beşiktaş, Medicana Sivasspor'u 2-0 mağlup etti.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.