LiverpooLiverpool, City'e şans tanımadıl

Liverpool ilk maçta 3-0 yendiği Manchester City'e rövanşta da şans tanımadı ve kupanın dışına attı

11 Nisan 2018 Çarşamba 07:38
LiverpooLiverpool, City'e şans tanımadıl






Liverpool, City'e şans tanımadı

   Liverpool ilk maçta 3-0 yendiği Manchester City'e rövanşta da şans tanımadı ve kupanın dışına attı.UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finali rövanş maçında Manchester City ile Liverpool karşı karşıya geldi. İlk maçı 3-0 kazanan Liverpool avantajını koruyarak tur atlama, Manchester City ise geçtiğimiz sezon Barcelona'nın PSG karşısında yaptığını başarma amacındaydı.Maçın henüz 2. dakikada Raheem Sterling, Virgil van Dijk'tan kaptığı topu çabuk bir şekilde Gabriel Jesus'a verdi. Jesus'un tek vuruşu da ağlarla buluştu: 1-0 Bu golün ardından City baskısını her geçen dakikada daha artırdı. Liverpool neredeyse bütün ilk yarıyı kendi yarı sahasında geçirdi ve kaptığı toplarla hızlı hücum fırsatları da yaratamadı.

     City, kapanan Liverpool savunmasını aşmakta zorlandı. 43. dakikadaysa City'nin bulduğu gol hakem Mateu Lahoz tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Topun Liverpool futbolcusu James Milner'den gelmesi nedeniyle bu karara çok sinirlenen Guardiola, devre arasında soluğu hakemin yanında aldı. Lahoz ile sert bir tartışma yaşayan başarılı teknik direktör, bu olay sonrası tribüne gönderildi.

   İkinci yarıya ise Liverpool iyi başlayan taraf oldu. 56'da yakaladığı hızlı hücum fırsatında kaleciyi geçen Mohamed Salah, boş kaleye topu ağlara yolladı ve skora eşitliği getirdi: 1-1 Bu golün ardından kontrolü kaybeden City, 77'de verdiği bir boşluğun ardından bu defa Roberto Firmino'nun ayağından bir gol daha yedi ve yarı final umutlarını tamamen bitirdi: 1-2 Karşılaşma bu sonuçla sona ererken, böylece yarı finale yükselen taraf Liverpool oldu. Premier Lig'de harika bir sezon geçiren Manchester City ise Şampiyonlar Ligi'nde hayal kırıklığı yaşamış oldu.

Maçkolik

Anahtar Kelimeler:
LiverpoolCity
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.