Mersincup ATP Challenger turnuvası başladı

MERSİN Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü tarafından organize edilen, 'Mersincup ATP Challenger' turnuvası başladı. 20 ülkeden 74 oyuncunun katıldığı turnuva 7 gün sürecek. Bu sene 4'üncüsü düzenlenen turnuva, Mersin  Olimpiyat Tenis...

13 Nisan 2015 Pazartesi 20:29
Mersincup ATP Challenger turnuvası başladı






MERSİN Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü tarafından organize edilen, 'Mersincup ATP Challenger' turnuvası başladı. 20 ülkeden 74 oyuncunun katıldığı turnuva 7 gün sürecek.
Bu sene 4'üncüsü düzenlenen turnuva, Mersin  Olimpiyat Tenis Kompleksi'nde başladı. 7 gün sürecek turnuva sonucunda, şampiyon tenisçiye 42 bin 500 Euro verilecek. Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü Başkanı Birol Gelbul, ATP Challenger turnuvalarının dünyanın birçok yerinde yapıldığını söyledi.
Bu turnuvalarda değişik para ödüllerinin verildiğini kaydeden Gelbul, "Bu işlemi de şehirler gerçekleştiriyor. Kulübümüz de Mersin'de bunu 4 yıldır organize ediyor. 2012 yılında başlayan bu turnuvaların bu sene 4'üncüsü yapılıyor. İlk yaptığımız dahil olmak üzere ses getirdi diyebiliriz. Mersin'i birçok ülke tanımış oldu. İlk turnuvaya katılan oyuncuların düzeyine baktığımızda sıralamada 1000'inci, 1200'üncü oyuncular varken, bu seneye baktığımızda sıralamada 198'in üzerinde oyuncu yok. İlk oyuncu ise sıralamada 88. sırada. Bu da şunu gösteriyor; çok üst düzeyde turnuva olmaya aday bir kent. Beğeniliyor ve sporcular buraya geliyorlar. Bu sporcular belki ilerleyen yıllarda çok ünlü tenisçiler olacak. Bunlar yeniden Mersin'e gelecek. Turnuva başlarken bu düşüncemiz vardı" diye konuştu.
Daha büyük turnuvaları yapmak için bu turnuvaya başladıklarını ifade eden Gelbul, "Beklemememize rağmen bu sene ABD 'den oyuncu var. Avrupa 'dan, Asya 'dan oyuncular var. Yaklaşık 74 oyuncu katıldı. Bu yıl yine elemede rekor kırdık. Cumartesi ve pazar günü eleme yapıldı. Bu elemelere cuma akşamı 21.00'e kadar isteyen tüm oyuncular gelebiliyor. Bu sene bu tabloya 36 oyuncu geldi. Ancak tablo 32'lik olduğu için 4 kişi hiç maç yapmadan ülkesine geri dönmek zorunda kaldı. Bu da kentimize olan talebi gösteriyor.Marsel İlhan  ile birlikte Milli Takımın tamamı katılma fırsatı buluyor. Ana tablodan katılan oyuncularımız var. Ayrıca elemelerden gelecek oyuncularımız var. Ayrıca hem ülkemizde hem Mersin 'de yapmamızın bir avantajı olarak amatör oyuncularımız da bu üst düzey tenisçilerle maç yapma fırsatı buluyorlar. Tenisi bu şekilde ilerletiyorlar. Bu turnuvanın en önemli hedefi zaten bunlar. Bu turnuvalar gençlerimize fırsat sağlıyor" dedi.
Tenis'in Mersin 'de yavaş yavaş yerleşmeye başladığını vurgulayan Gelbul, "Tenis Federasyonumuz 'burayı pilot bölge yapacağız' diye söz vermişti. Bu sözlerini de gerçekleştirdiler. Yeni Başkanımız Cengiz Durmuş bey de sıkı bir şekilde takip ediyor. Çocuklarımız tenise burada devam ediyorlar. Antrenörler, diyetisyenler, kondisyoner eşliğinde devam ettikleri için daha üst düzeye geleceklerine inanıyoruz. Üst düzeyde oyuncuların çok olması demek aynı zamanda gençlerin de daha iyi yetişmesi demek. Çünkü bu sayede gençler partner bulabiliyorlar. Çok iyi oyuncu demek alttan daha çok sporcunun yetişmesi demektir" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.