Nazilli Belediyespor'dan Altay'a tepki

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta golsüz sona eren Altay maçının öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara değinen Nazilli Belediyespor Başkanı Nurettin Özkat, konuk ekip taraftarı ve yönetimine tepki gösterdi. Polisten Altaylı...

09 Mart 2015 Pazartesi 15:32
Nazilli Belediyespor'dan Altay'a tepki






SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta golsüz sona eren Altay maçının öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara değinen Nazilli Belediyespor Başkanı Nurettin Özkat, konuk ekip taraftarı ve yönetimine tepki gösterdi.
Polisten Altaylı taraftarların alkollü olduğu bilgisini aldığını dile getiren Başkan Özkat, şöyle dedi:
"Protokol girişi önünde elinde bira şişeleri olan Altaylı 6-7 kişilik bir grup olayları başlattı. Gözümün önünde bir taraftarımızın yüzüne bira şişesiyle vurdular. Bu olaydan etkilenip stada girdiğimde Altay yönetimine, (Taraftarınızla ilgilenin, vahim olaylar yaşanabilir, polis havaya ateş açtı) dedim. Karşılık olarak, (Bize ne, bu emniyetin işi)  cevabını aldım ve gerginlik yaşandı" dedi.
Protokol tribününden Altay yönetimini kovmadığını ifade eden Başkan Özkat, şöyle devam etti:
"Protokol tribünü taraftarımızın tam ortasında. Olayların büyümemesi için gözlemciden Altay yönetiminin kendi tribünlerine alınmasını istedim. Kovmak haddim değil. 14 yıllık yöneticilik hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım. Nazilli'de Aydınspor'u da, Göztepe'yi de ağırladık. En ufak sorun yaşanmadı. Gittiğimiz deplasmanlarda taraftarımız bir kez olay çıkarmadı. Yöneticilik sadece takımla ilgilenmekle olmaz, taraftarınızdan da sorumlusunuz. Sözünüz geçmiyorsa seyirci getirmeyin. Altaylılar tel örgüleri yıkıp, seyircimizin üzerine yürümek istedi. Savaş değil spor yapıyoruz. Kendi taraftarımızı sakinleştirmek için tribünün içine girdim."
YARALANAN TARAFTARA OPERASYON
Altaylı bir taraftarın bira şişesiyle yüzünden yaraladığı 19 yaşındaki Nazilli Belediyespor taraftarı Veysel Çetin'in ameliyat olacağı bildirildi. Başkan Nurittin Özkat, taraftarları Veysel Çetin'in Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde plastik cerrahi bölümünde ameliyat edileceğini açıkladı, "Kulüp olarak tedavi masrafını üstleneceğiz, kendisinin bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz" diye konuştu.
Olaylarda yaralanan Altay taraftarı Tarık Özyıldız ve Engin İbrahim Öztürk ile bir polis memuru da Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi görmüştü.
ALTAY'DAN BELEDİYE BAŞKANI ALICIK'A TEŞEKKÜR
Altay Başkanı Aslan Savaşan, maçtan sonra kendileriyle ilgilenen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a teşekkür etti. Müsabakayı kendi taraftarlarının bulunduğu bölümde izleyen Altay Başkanı Savaşan, "Karşılaşma bitiminde yönetim olarak bir süre statta rakip taraftarın dışarı çıkmasını bekledik. Haluk Alıcık, çıkışta bizlere çay ikram edip olaylar nedeniyle üzgün olduğunu ifade etti. Protokele geç gelmesi nedeniyle tatsızlık yaşandığını söyleyip özür diledi. Nazilli halkıyla bir sorunumuz yok. Taraftarımız da sağduyulu davranıp, tahriklere kapılmamalıydı" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.