Sağlam “Oyuncu Satmayacağız”

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 12 gün devam eden Almanya kampını değerlendirirken, olumlu bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirtti.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 14:38
Sağlam “Oyuncu Satmayacağız”






 

Sağlam “Oyuncu Satmayacağız”

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 12 gün devam eden Almanya kampını değerlendirirken, olumlu bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirtti.

Ertuğrul Sağlam, savunmayı sağlama aldıklarını belirtirken, forvette ise sayısal sıkıntıları olduğunu belirtti. Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Sağlam, forvetteki eksikleri lig başlamadan çözmek istediklerini söyledi. 

Almanya'da keyifli bir dönem yaşadıklarını belirten Sağlam şu değerlendirmeleri yaptı:

GÜZEL BİR DÖNEM 

"Almanya’da gerçekten iyi bir çalışma dönemi yaşadık. Oyuncularıma 2 gün izin verdim. Pazartesi akşamı Bursa’da toplanıp maç dönemine gireceğiz. Almanya'da ufak tefek sıkıntılar dışında önemli eksiğimiz olmadı. Özellikle son bölüm gerçekten çok iyi geçti. Yoğun yağmur nedeniyle antrenman sahasında zeminle ilgili sıkıntılar oldu. Diğer sahaya geçtik. Burada zemin iyiydi. Burada antrenman tempomuzu ve kalitemizi düşürmeden devam ettik. İyi bir dönem geçirdik."

ZİHİNSEL SIKINTILAR BİTMELİ 

"Şimdi maç dönemine giriyoruz. Son dönem. İnşallah yeni dönemde oyuncularım kafalarındaki zihinsel problemlerini sıfırlayıp, iyi konsantre olup maç dönemine başlamamız gerekiyor. Böyle çalışmalar devam edecek. Necid'in son dönemdeki ayağındaki sakatlık biraz canımızı sıktı. Bazı ufak tefek kasık, adele ağrıları gibi sıkıntılar yaşadık. Bu yoğun dönemde olabilecek durumlar. Ciddi bir sakatlık yaşamadan kampı bitirmiş olduk. Genel anlamda kamptan memnunum." 

BURADAKİ İŞLERİNİ YAPSINLAR 

Bakambu'nun hayalinin İspanya’da oynamak olduğunu söylemesi ile ilgili soru üzerine, futbolcunun hayallerini gerçekleştirmesini dilediğini belirten Sağlam, "Önce buradaki işlerini bitirsin. İnşallah bir gün gider Real Madrid'de Barcelona'da oynar. Bizde ona destek oluruz. Biz kararımızı verdik. Hiçbir oyuncuyu bırakmak istemiyoruz. Dolayısı önümüzdeki sezonu çok iyi geçirir istediği yere gider" diye yanıtladı.

DEFANS SAĞLAM, ÖNDE EKSİK VAR

Takımdaki eksiklike dile getiren Sağlam, "Defansta sağlam bir yapılanmamız oldu. Önde alternatifimiz yok. Öndeki eksiklikleri giderip sezona böyle bir kadro yapısı ile başlamak istiyoruz. 1-2 oyuncu ile ciddi temaslarımız var. Maç dönemine sakatlık ve ceza durumlarında sayısal sıkıntı yaşamayacak ekiple girmek istiyoruz. Arka çok sağlam oldu ama önde eksikliklerimiz var" şeklinde konuşarak şöyle devam etti:

OYUNCU SATMAYACAĞIZ

"Bazı oyuncularımın çalışmalarda tempo düşüklüğü yaşadı. Onlara bundan memnun olmadığımı belirttim. Sıkıntılarımız oldu. Oyuncularımız halen birçok takımın gündeminde. Ülkemizde transferler ahlaki kurallara göre yapılmadığı için çocukların kafası karışıyor. Biz şuan hiçbir oyuncumuzu bırakmak istemiyoruz. Halen çok cazip teklifler gelmesine rağmen rakamların çok büyük seviyeye ulaşmasına rağmen bırakmıyoruz. Oyuncu verip, onun kalitesinde oyuncu almak kolay değil. Ne verim vereceği belli değil. Devre arasında sezon sonu kulübün menfaatleri açısında verebiliriz. Gelecekleri beklentileri ertelemek zorundalar. Daha çok çalışmalılar."

TRANSFER YAPILACAK

"Galatasaray maçına fiziksel olarak hazırlanıyoruz. Ancak kadroda yeterlilik sıkıntımız var. Forvette Necid sakat. Elimizde bir tek Bakambu var. O da zihinsel olarak sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Forvetteki bu açığı hafta içerisinde kapatmak istiyoruz. Bu dönemlerde sıkıntılar yaşanıyor. Sezona zihinsel anlamla bulanıklığı gidermiş, sayısal anlamda alternatifi olan oyuncu kadrosuyla girmemiz lazım."

Son Güncelleme: 01.08.2015 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.