Şenol Güneş; Takıma dışarıdan müdahale olmasın artık

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

16 Mart 2016 Çarşamba 00:41
Şenol Güneş; Takıma dışarıdan müdahale olmasın artık






 Süper Lig'te liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş Trabzonspor'u 2-0 yenerek haftaya avantajla giriyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

“HEP KINAMAK ÇÖZÜM GETİRMİYOR”

Sözlerinin başında Ankara'da yaşanan terör saldırısına değinen Güneş, şunları söyledi:

“Kötü günde bir müsabaka yapmak zorunda kaldık. Acımız büyük, Umut babasını kaybetti ama orada çok daha kaybettiğimiz insanlar var. Hepsine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizim de bir yakınımız olabilirdi, o teröristin de yakını olabilirdi. Onun için bu yapılanın ne kadar insanlık dışı olduğunun bir kez daha düşünülmesi gerekiyor. Zaten bu olayların bu işi yapanlara kar olacağını düşünmüyorum. Biz acımızı paylaşırken, içimize gömerken aklımızı, sabrımızı, duygularımızı kaybetmeyelim. Ama bir durum tespiti yapmak durumundayız. Bunu devlet yapmalı, hükümet, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve bizler de buna katılmalıyız. Özellikle burada bizim düşmanımız, bu işleri yapanların kim olduğu, nasıl yaptığı gerekirse okullara ders olarak koyulmalı. Bu yeni bir olay değil, hep kınamak bir şeyler söylemek çözüm getirmiyor, giderek büyüyor. O halde biz yanımızdaki insanı da tanıyacağız, uzakta bu işi yapanları, yaptıranları da tanıyacağız ki ne yapacağımızı bileceğiz. Aksi halde kaosla birbirimize gireriz, tartışma konuları öyle oluyor. Kendi sorunlarını çözmek isteyen başkalarının bize sorun olarak yarattıkları durumları bilmek durumundadır.”
ARTIK BİR ADIM ATILMALI
Acıları hep kınayarak geçmek durumunda olmamaları gerektiğini vurgulayan Güneş, “Bir adım atmak durumundayız. Sadece devleti, hükümeti suçlayarak değil hepimiz dahil buna katkı yapmalıyız. Acı bir olay. O terörü yapanlara o dersi vermek durumundayız. Çünkü kardeşi, babası, annesi bir başkası da orada olabilirdi. Savaş olmaz. Türkiye, ırk, din, dil ayrımı yapan ülke değil. Bu farklılıkta olanları, insanları kucaklayan bir ülke. Ama terörü, terörizmi hepimiz lanetleyeceğiz, Türkiye de lanetleyecek. Hepimiz bunu bileceğiz. Söylemle yaparak üzerinden geçilen bir konu değil. Bir şeyler yapmak durumundayız" dedi.

“GALİBİYETİ HAKETTİĞİMİZİ DÜŞÜNTYORUM”

Futbol adına iki taraf için de ilk yarıda git-gel bir maç olduğunu vurgulayan Güneş, şu ifadeleri kullandı:

“Bize yakışmayan şey çıkışta top kayıplarımız, rakibe pozisyon vermemiz. Ama pozisyonlar da bulduk. Gol de atabilirdik, gol de yiyebilirdik. İkinci yarıda oyunun kontrolü bizdeydi. Pozisyon vermedik. Atağa da çıktık. Hak ettiğimiz galibiyeti aldığımızı düşünüyorum. Trabzonspor’un sıkıntıları daha önceden geliyor. İyi bir kadrosu, iyi oyuncuları var. Ama kafası karışık olabilir, oluyor. Bunu ben de yaşadım burada. Önemli olan bugünlerde daha çok destek olmak. Destek olmak da öyle sıradan bir iş değil. Bugünkü maçta ilk başta olduğu gibi sürekli destek olmak. Çünkü sıkıntılı bir dönemde oyuncu da, antrenör de yönetim de bunalımda. Zaten bir şey yapmaya çalışıyorlar. Söylentiler ve kavgalarla bu aşılmaz. Kendi şehrim olduğu için söylüyorum. Bize yapılanları pas geçiyorum. Çünkü buranın toprağı da ağacı da çok güzel, yaprakları soldu. Önemli olan o yaprakların yeşermesi için bir su dökmek gerekiyor. Asla bu camiaya bu kulübe bir şey olmaz. Bu takım bu kadroyla ilk 5’e de girebilecek bir takımdır. Ama önce Hami hocaya, Hami hoca da oyunculara sahip çıkarsa birlikte bu iş yapılırsa yol haritasını çizerse bu iş düzelir. Çünkü burada futbol seviliyor. Ama sevgi yanlış kullanılıyor, boğuyor. İnsanları rahatsız ediyor. Zaman zaman da kirletiliyor. Sevginin kirletildiği yerde işler sonuca varmaz. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum. İki maçta 6 puan almak önemliydi. O yüzden mutluluk verici bir olay. Ama tabi Trabzonspor’un kaybına da üzüldüm.”

“DIŞARIDAN MÜDAHALE OLMAZSA SEVİNDİRİCİ OLUR”

Güneş, “Artık resmen lidersiniz” şeklindeki bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

“Biz olaya öyle bakmıyoruz. Oyuncularıma hep şunu söylüyorum. Sahaya çıktığınız zaman rakiplerin üzerine oynayacaksınız, güzel futbolla keyif alacaksınız. Bugün sinirlendim, çünkü çok basit hatalar yaptık. Ama yine de izleyenler için pozisyonlar vardı, hareketlilik vardı. Bir sonraki maçı düşünerek değil. Tabi uzun vadede düşüncelerimiz, planlarımız var ama sahaya çıkan oyuncunun ‘sonraki maç ne olacak’ diye bakmak yerine, ne kadar yeteneği varsa sahaya koyması lazım. Karakterini de ortaya koyup izleyenlerin de zevk alacağı bir oyun ortaya koymalı. Bugüne kadar hep böyle geldik. Hak ettiğimizi de düşünüyorum. Bazı hatalarımız oldu. Futbol hatalar oyunudur. Ama az oldu. Lider veya ikinci olmamız önemli değil. Çıkıp oynayacağız. Şu anda lig yarışı itibarıyla rakibimiz Fenerbahçe görünüyor. Ama biz ona da bakmadan kendi işimizi yapmalıyız. Bizim için de onlar için de çok zor maçlar var. Bu yarışları kimse etkilemeden, kimse karıştırmadan yaptırabilirlerse çok daha sağlıklı olur. Ülkemizi tanıyorsunuz. Birilerinin yan müdahalesi olmadan olursa çok daha sevindirici olur. Çünkü futbol oynamanın önünü keserseniz insanları yanlış yola itersiniz. Bunu istemiyorum.”

“ESKİNİN KALINTILARINI TEMİZLEMEK 2-3 SENE SÜRECEK”

Güneş, maç öncesi düzenlenen plaket töreniyle ilgili olarak da, “Güzel bir şey düşünmüşler. Geçmişte hizmeti olanlara teşekkür edilir, gelecekte hizmeti olacaklara destek olunur. Böylece başarılar getirilir. Devamını diliyorum. Yönetim kurulunun gayreti var. Dışarıdan öyle görüyorum. Bir arayışlar var ama öncenin kalıntılarını atmak belki 2-3 sene sürecek. Ayrıca düşünce devrimi yapmak lazım” dedi.

“OYUNCULARIM HERKESİ KURTARDI”

Güneş, “2010-2011 sezonu 30. haftada Trabzonspor-Eskişehirspor maçı oynanıyordu. Hakem Bülent Yıldırım’dı” şeklinde soruyla söze başlayan başlayan gazetecinin konuşmasını keserek, "Hiç oraya girmeyelim. Ne demek istediğinizi anladım. Beni taşıma oraya. Evet bugün 8. dakikada onu hissettim. Beni çok kavgaya çekiyorlar İstanbul’da. Ben de konuşmuyorum. Bu konuya da girmek istemiyorum. Bugün oyuncularımız herkesi kurtardı. Hakem konusunu açmayın" diye konuştu.

ÖNDER FIRAT’A SERT CEVAP

Şenol Güneş, “Fenerbahçe yöneticisi Önder Fırat maç sürerken ‘Uyu uyu yat uyu’ diye tweet attı. Trabzonspor yattı manasında. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

“Bu tip düşünceleri olanlar o tip işleri yapanlardır. Ne sormak istiyorsunuz bilmiyorum ama ne demek istediğinizi size tercüme ediyorum. Siz bana o soruları sorarak beni kavgaya çekmeyin. Ben Fenerbahçe ile yarışmıyorum, kendimle yarışıyorum, takımıma hizmet ediyorum. Oyun oynatmaya çalışıyorum. Saha dışında oynamıyorum. Hiç de öyle bir düşüncem yok. Kimin ne yaptığını herkes bilir. Volkan benim evladım, Ozan benim evladım. Bana gol attı mağlup oldum. Ben mi maçı sattım öyle düşünüyorsa. Veya tam tersine. Bırakın bu işleri. Hala buralardaysalar ve bundan da başarı bekleniyorsa, beni sokmayın yani. Bana bu soruları sorarsanız daha cevap da vermeyeceğim. O soruları onlara sorun. Ne demek istediklerini açıklasınlar. Ülke adına ne yapmak istiyorlar. Trabzonspor bizi yendi İstanbul’da onlara yenildi. Deniz Ateş Bitnel hakemdi. Trabzonspor o gün isyan etmedi, nasıl yönettiğini biliyorum. Ama Galatasaray maçında isyan etti. Oraları deşerseniz, yüz defa haklı çıkarız. Biraz önce o soruyu o yüzden kapattım. Aslında oraları açtığınız zaman başka boyutlara gider.”

“OYUNCULARIM HAKEME GERİLDİLER”

Antalya maçının zor ve kritik bir sınav olduğunu belirten Güneş, “Üç günde bir maç oynuyoruz. En çok sıkıştırılmış maç olarak biz oynuyoruz. Bize bu konuda o kadar haksızlık yapıldı ki. Mazeretlerle girmeyin diye oyunculara da söyledim. Çok gerildiler ilk yarı bugün. Hakeme gerildiler. ‘Siz işinize bakın, şikayetlerle nereye varacağız’ dedim. O yüzden ne saha zemini, ne tribün. Bugün de bu maç bitti. Bizim için şimdi Antalya maçı çok önemli ve kritik bir maç” dedi.

MANDIRALI: FUTBOLDA KAZANAN HAKLIDIR

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, 2-0 yenildikleri Beşiktaş karşılaşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Beşiktaş karşısında 60-70 dakika sahada olan, oyuna tutunan, pozisyon arayan, zaman zaman pozisyon bulan bir Trabzonspor vardı. İlk yarı Yusuf golü atsa belki farklı bir şeyler olabilirdi. Daha dirençli olabilirdik. Ama son 20 dakika gol de gelince bireysel hatalardan yenilmemiz kaçınılmaz oldu. 60-70 dakikayı iyi oynayan bir takım beraberliği buradan çıkarabilirdi en azından. Futbolda kazanan haklıdır. Beşiktaş kazandı, yoluna devam ediyor. Biz de çalışmaya devam edeceğiz.”

“OFANSİF OLARAK ÜRETKEN OLAMADIK”

Beşiktaş’ı iyi analiz ettiklerini de vurgulayan Mandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekip olarak Rize’ye gittik, maçını izledik. Analizcilerimiz de izledi. Oturduk ortak bir noktada buluştuk, Beşiktaş’tan nasıl puan alabiliriz, nasıl yenebiliriz diye. Aslında düşündüklerimizin çoğu 60-70 dakika sahada oldu, gerçekleşti. Coşkulu, heyecanlı bir Trabzonspor vardı. Ama daha sonra bireysel hatalardan dolayı goller yedik. Topu kaptırabilir oyuncu ama takip etmek zorunda. İki golde de maalesef kaptırdık ve takip etmedik, gol yedik. İkinci yarı Marin’i top tutsun, ara paslar atsın diye Cardozo’nun yanına biraz daha yaklaştırmak istedik. O da çok istediğimiz gibi olmadı. Sonra oyuncu değişiklikleri oldu. Giren oyuncu da çok katkı sağlamadı. Defans ve orta saha çok etkiliydi ama ofansif olarak çok yaratıcı ve üretken bir görüntü içinde olamadık. Onun sıkıntılarını yaşadık.”

Son Güncelleme: 16.03.2016 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilber 2016-03-16 04:28:53

şenol güneş son 5 haftada 2 beraberlik 3 mağlubiyet alarak ligi üçüncü tamamlayacaktır. beşiktaşın malesefki kaderi bu, şampiyon fenerbahçedir, şimdiden tebrikler.