Türkiye - Sırbistan Maçının Ardından

  TÜRKİYE A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, çok iyi oynamamalarına rağmen kazanmalarının, kalitelerini gösterdiğini söyledi. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası çeyrek...

03 Ekim 2014 Cuma 22:44
Türkiye - Sırbistan Maçının Ardından






Türkiye - Sırbistan Maçının Ardından

 

Hakan TARHAN/İSTANBUL, () - TÜRKİYE A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, çok iyi oynamamalarına rağmen kazanmalarının, kalitelerini gösterdiğini söyledi.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye'nin Sırbistan'ı 62-61'lik skorla mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldızoğlu, maça iyi başladıklarını ifade ederek, "Savunma tercihinden sonra rakibimizin oyuna dönmesine izin verdik. Alan savunması yaparak maça tutunduk. Bunun üzerine kolay sayılar bulduk. Bugün çok iyi oynamamamıza rağmen kazanmamız, bizim kalitemizi gösteriyor. Sırbistan'ı da gösterdiği performanstan dolayı kutluyorum. Sırbistan'ın son yıllarda yakaladığı çıkışın farkında olarak maça hazırlandık. Sırbistan, çok tehlikeli bir takım oldu. Kendi oyuncularımı da iyi bir takıma karşı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Yarın İspanya maçında daha iyi oynayan ve seyirci desteğini arkasına alan bir takım olarak, finale çıkan taraf olmak istiyoruz" dedi.

Yarı finaldeki rakipleri İspanya'yı çok iyi tanıdıklarını da vurgulayan Ceyhun Yıldızoğlu, "Geçen yılki Avrupa Şampiyonası'nda İspanya'ya yarı finalde mağlup

olduk. Birbirini çok yakından tanıyan iki takımın maçı olacak. İspanya'nın kalitesinin farkındayız. Burada önemli olan, seyirci desteğiyle kendi performansımızı sergileyip sergileyemeyeceğimiz. Bu şampiyonada şimdiye kadar yurt dışındaki turnuvalarda çıktığımız maçlardan iyi oynamadık. Stresi üzerinden atmış bir şekilde oynayarak, kazanan taraf olmak istiyoruz. Çocuklar buraya kontenjandan katılmadılar. Buraya hak ederek geldiler. Bundan önceki 3 turnuvada kendi seyircimiz önünde oynamadık. Oyuncularım, uzun yıllardır çalışarak, sakatlıklar yaşayarak, Türk bayrağını onurla dalgalandırdılar. Ne olursa olsun onun hatırına bu çocukların yalnız bırakılmaması lazım. Oyuncularım, yıllarca hem milli takımda hem de kulüplerinde bu ülkeyi nice turnuvalarda layığıyla temsil edecekler. Halkımızın, bayram olmasına rağmen yarın bizi desteklemeye geleceğine inanıyorum" diye konuştu.


Milli oyuncu Lara Sanders, yarı finale yükseldikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Sırbistan maçı bizim açımızdan zorlu geçti. Hücumda çok başarılı değildik. İkinci yarıda, özellikle 4. periyotta çok iyi savunma yaptık. Yarı finale çıktığımız için çok mutluyuz. İspanya ile daha önce karşılaşmıştık. Çok iyi oyun kurucuları var ve Sancho çok iyi oynuyor. İki kaliteli takım karşılaşacak" şeklinde konuştu.

SIRBİSTAN BAŞANTRENÖRÜ MALJKOVİC: "BUGÜN SALONDA OLAN VEYA OLMAYAN HER TÜRK, KAZANMAYI HAK ETTİĞİMİZİ BİLİYOR"

Sırbistan Başantrenörü Marina Maljkovic ise Türkiye'yi yarı finale çıkmasından dolayı kutlayarak, "Bugün salonda olan veya olmayan her Türk, kazanmayı hak ettiğimizi biliyor. Son 3 yıldır belli bir projemiz vardı. Her seferinde daha üste koyarak gidiyoruz. Sırp kadın basketbolu giderek daha da gelişiyor. Sırbistan kadın basketbolu, tarihinde ilk kez böyle bir seviyeye geldi. Bu bizim için yeterli değil. Çok tutkuluyduk ve başarmak istiyorduk ama olmadı" dedi.

Milica Dabovic de çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, "Önemli sayıda bir seyirci kitlesi önünde oynadık. Benim için çok farklı bir tecrübeydi. Kazanmak için her şeyi yaptık, çok denedik. Düş kırıklığına uğradım. Keşke kazanan biz olsaydık. 10 sayı öndeyken çok acele hücum ettik ve sakin kalamadık. Onlar daha baskılı oynamaya başladılar. Farkı kapatarak öne geçtiler" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.