Türkiye'nin Avrupa ligindeki yeri değişti

Türkiye'nin 3 büyük takımı'nın UEFA liginde yer alması Ülkeler sıralamasında etkiledi. Tabloda 11. Sıraya yükselen Türkiye, İsviçre'yi geride bırakmayı başardı.

23 Ekim 2015 Cuma 17:55
Türkiye'nin Avrupa ligindeki yeri değişti






Türkiye'nin Avrupa ligindeki yeri değişti

Türkiye'nin Avrupa ligindeki yeri değiştiTürkiye'nin 3 büyük takımı'nın UEFA liginde yer alması Ülkeler sıralamasında etkiledi. Tabloda 11. Sıraya yükselen Türkiye, İsviçre'yi geride bırakmayı başardı.
Türkiye, İsviçre, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray 

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden kulüplerimiz Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe haftayı 2 galibiyet ve 1 beraberlikle kapattı, UEFA ülkeler sıralamasında Türkiye, İsviçre'yi geride bırakmayı başardı. Böylece UEFA ülkeler sıralamasında Türkiye, puanını 31.800'e yükseltti ve 31.575 puanı bulunan İsviçre'yi geçerek 11. sıraya oturdu.

2 GALİBİYET 1 BERABERLİK

Fanatik'te yer alan habere göre; Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, evinde konuk ettiği Benfica'yı 2-1 mağlup etti. Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş, deplasmanda Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalırken, Fenerbahçe ise sahasında ağırladığı Ajax'ı 1-0'la geçti.

BASEL KAYBETTİ

İsviçre'yi Avrupa Ligi'nde temsil eden takımlardan Sion, dış sahada Bordeaux'yu 1-0 yenerken, Basel ise evinde Belenenses'e 2-1 kaybetti.

13. SIRAYA GERİLERSEK YANARIZ

Türkiye'nin iki basamak daha gerilemesi Şampiyonlar Ligi'nin tamamen uzağında kalması anlamına gelebilir. Çünkü Şampiyonlar Ligi grup aşamasına, UEFA ülke sıralamasının 1 ila 12. sıradaki ülkeleri direkt olarak şampiyon takımını gönderiyor. 13. sıradan itibaren ülkelerin takımları ön eleme oynamak zorunda kalıyor.

UEFA  ÜLKE SIRALAMALARI


Son Güncelleme: 23.10.2015 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.