Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi, Riva’da devam ediyor

  Hakan TARHAN,İstanbul- Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beykoz-Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde devam ediyor. Dün başlayan ve bugün de devam...

22 Mayıs 2015 Cuma 12:17
Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi, Riva’da devam ediyor






 



Hakan TARHAN,İstanbul-

Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beykoz-Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde devam ediyor. Dün başlayan ve bugün de devam eden kongre de; FIFA'nın yeni futbolcu menajerliği düzenlemesi, FIFA'nın oyuncular üzerinde üçüncü şahıs mülkiyetine dair yeni düzenlemeleri ve UEFA'nın Mali Fair Play Talimatı ve diğer konfederasyon uygulamaları ile ilgili konular tartışılıyor.

AIAF'nin bugünkü konuğu ise Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'dı. Kongre'da katılan katılımcılara bir konuşma yapan Gümüşdağ UEFA'nın Mali Fair-Play önemini belirtirken. Türk futbolunun en önemli sorunu olarak Mali Fair-Play kuralı olduğunu söyledi. Bu konu hakkında çalışmalar yaptıklarını belirten Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ bu konunun çözümü ile ilgili TFF'nin değil Süper Lig kulüpleri olarak kendilerinin ilgilenmesi gerektiğini ve bu yüzden Süper Lig A,Ş'yi kurup bu sorumluğu almak istediklerini söyledi.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ "ABDULLAH AVCI'YI BIRAKMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK"


Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi'nde yaptığı konuşmanın ardından 'ya açıklamalarda bulunan Göksel Gümüşdağ bu hafta Süper Lig'de karşılaşacakları Fenerbahçe maçı ve Başakşehir takımının teknik patronu Abdullah Avcı'nın adının Beşiktaş ile anılması hakkında değerlendirmelirde bulundu.

Açıklamalarına Başakşehir'in Fenerbahçe maçı ile başlayan Gümüşdağ şunları söyledi:

"Ligin son haftalarına doğru geldik. Son 2 maçımız artık. Bizde İstanbul Başakşehir Futbol takımı olarak Avrupa yolunda ilerliyoruz. Bizim için çok önemli olan bu kalan 2 haftada Fenerbahçe ve Mersin İdmanyurdu maçların da istediğimiz sonuçları alıp Avrupa Ligi'ne katılmak istiyoruz.Hedefimiz ligi 4'üncü bitirmek" ifadelerini kullandı.

İstanbul Başakşehir takımının teknik direktörü Abdullah Avcı'nın adının Bilic ile sorunlar yaşayan Beşiktaş ile anılması konusu hakkında ise Göksel Gümüşdağ hocalarını bırakmaya niyetleri olmadığını söyledi. Gümüşdağ "Biz Başakşehir Futbol Kulübü olarak teknik direktörümüz Abdullah Avcı'dan çok memnunuz. Bize Beşiktaş'tan gelen her hangi bir teklif yok zaten gelmesi durumunda ise bizim hocamızı bırakma niyetimiz yok" şeklinde konuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.