Vali Şahin'den derbi öncesi centilmenlik mesajı

İSTANBUL, () - İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, derbi maçlarda iki takım taraftarlarının dostça ve kardeşçe maçı beraber izlemelerini arzu ettiklerini söyledi. Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Lig TV'ye açıklamada bulunan Vali...

08 Mart 2015 Pazar 14:15
Vali Şahin'den derbi öncesi centilmenlik mesajı






İSTANBUL, () - İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, derbi maçlarda iki takım taraftarlarının dostça ve kardeşçe maçı beraber izlemelerini arzu ettiklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Lig TV'ye açıklamada bulunan Vali Şahin, bugün oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı, derbilerde misafir takım seyircilerinin stada alınması ve sporda şiddet ve kötü tezahüratın önlenmesine yönelik mesajlar verdi.

Bugün oynanacak derbi maçta sporseverlerin rahat ve huzurlu bir ortamda, zevkle maçı seyredebilmeleri için gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını söyleyen Vali Vasip Şahin, bu amaçla bin 850 polis ve bin 50 özel güvenlik görevlisi olmak üzere 2 bin 900 personelin görevlendirildiğini söyledi.


Derbi müsabakalarında misafir takım seyircilerinin stada alınması konusunda, sezon başında yapılan toplantıda, üç büyük kulüp yönetiminin mutabakatı doğrultusunda karar alındığını söyleyen Vali Şahin, kulüplerin taleplerinin bu uygulamanın bir müddet daha devam etmesi yönünde olduğunu belirterek, "Her iki takım seyircilerinin dostça ve kardeşçe maçı beraber izlemelerini arzu ediyoruz" dedi.

Sporda şiddet ve istenmeyen tezahürat hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Şahin, Passolig ve e-bilet uygulamasının kötü tezahürat ve şiddeti önlemede etkili olduğunu vurguladı. "Her şeyden önce spor centilmenliktir. Spor, özellikle de futbol temaşa oyunudur. Bunun dışında spora farklı anlamlar yüklememek gerekir. Birbirimizin kalbini kıracak, huzurumuzu bozacak ve zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız" diyen Vali Şahin, kendisini ziyarete gelen bir kulüp başkanına yaptığı tekliften bahsederek, "Yöneticilerimiz belirli aralıklarla herhangi bir gündem olmadan bir yemekte bir araya gelmeli ve kamuoyuna centilmenlik mesajı vermelidir" dedi.

Vali Şahin, derbi mücadelesinin dostça ve centilmence geçmesini dileyerek her iki takıma da başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.