Bursa'da sular ne zaman gelecek?

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Buski altyapı yenileme ve teknik bakım nedeniyle 5 ilçeye iki gündür su veremiyor. Su kesintilerinin bugece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

15 Mayıs 2016 Pazar 01:58
Bursa'da sular ne zaman gelecek?






Bursa'da sular ne zaman gelecek?


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü alt yapı çalışmaları yüzünden su kesintisi yapılan Nilüfer, Yıldırım, Mudanya, ile Gürsu'da su kesintisi uygulanıyor. BUSKİ'den yapılan açıklamaya göre Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Nilüfer ve Mudanya'da bular pazar günü gece yarısından sonra saat 00.00'dan itibaren akmaya başlayacak.

ALTYAPI YENİLEME ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLÜYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (BUSKİ) yapılan yazılı açıklamaya göre, altyapı yenileme ve teknik destek çalışmaları dolayısıyla 5 ilçede su kesintisi uygulanacak.
Bursa Su kesintisi
BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, şehir şebeke suyunun içilebildiği ender şehirler arasında Bursa'nın da yer aldığını belirterek, BUSKİ’nin kaliteli ve sağlıklı içme suyu teminine yönelik gerçekleştirdiği yatırımların, bunu sağlayan en önemli unsurların başında geldiğini vurguladı.

Altyapı çalışmalarına hız verdiklerini aktaran Çetinavcı, 14-15 Mayıs'taki su kesintisinin sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininin sürekliliğine yönelik çalışmalar nedeniyle uygulanacağını ifade etti.

Çetinavcı, şunları kaydetti:

"Doğancı Barajı alternatif hattının devreye alınması, Doğancı Mahallesi yakınındaki Doğancı Barajı'nda yapılan uygulamanın tek hattan iki hatta çıkarılması, Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde 1985'ten beri değişmeyen ana vana ve debi ölçerlerin değiştirilmesi ile hidroelektrik enerji santrali kurulumunun yapıldığı D13 deposuna branşman alımı nedeniyle 14 Mayıs Cumartesi ve 15 Mayıs Pazar günleri Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve Gürsu ilçelerinde su kesintisi uygulanacaktır. Bununla birlikte batı bölgesindeki depolar için alternatif takviye amaçlı hatların oluşturulması ile yeni yapılan içme suyu depoları için branşman oluşturulması ve bağlantılarının sağlanması çalışmaları da uygulanacak su kesintisinin nedenleri arasında bulunmaktadır."

"TANKERLERLE SU İHTİYACI KARŞILANACAK"

Altyapı çalışmaları ve dolayısıyla su kesintisinin geçen yıl kasım ayında yapılmasının planlandığını hatırlatan Çetinavcı, bazı teknik nedenlerle 14-15 Mayıs'a ertelendiğini belirtti.

Kesinti kasım ayında yapılmış olsa kentin yüzde 80'inin etkileneceğini kaydeden Çetinavcı, "Yapılan planlama ve son değerlendirmeler ışığında 14-15 Mayıs günleri uygulayacağımız kesintiden etkilenme oranını yüzde 30'a çektik. Bu vesileyle su kesintisi uygulanacak mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızın gerekli önlemleri almaları hususunu önemle belirtirim" ifadelerini kullandı.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.