Güngör Yavuzaslan’ın Hissiyatından

SURİYE’DE SON KALE DÜŞERKEN


İSMAİL CENGİZ



Orada Türkmenler var.  

Türk siyasetinde “Türkmen” sihirli kelimedir. Milli hisleri yüksek olan milletimize biliyor musunuz Kerkük’te ve Halep’te Türkmenler var dedin mi?

’’Ya Allah Bismillah’’

..zaten “Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar da Müslümanız”…

Sabrımızı kimse denemeye kalkmasın..

Söz konusu Irak Türkmenleri ise bir gece ansızın gelebiliriz..

Konu Suriye Türkmenleri ise Süleyman Şah’ın torunları için gökkubeyi başlarına yıkabiliriz.

Arkadan mehteran fonu vs…

Sonuç Türk Özel Kuvvetlerinin bir gece ansızın kafalarına çuval geçirdiler. Türkmen Dağı’nda Rus jetleri Türkmenlere gökkubeyi başlarına füzeleriyle yıkıyor. Sosyal medyada klavyeşör vatanperverler hemencecik gereğini yaptılar. “Kerkük Türkdür Türk kalacak”, “Halep Türkmensiz olmaz” vs…Durum bunlar sosyal medyada dolanırken Ortadoğu’da yüzlerce insan öldürüldü. Rusya vurdu, DEAŞ vurdu, Esad güçleri vurdu, Hizbullah vurdu, PYD-PKK vurdu.. Batı mazlum halklara “celladını sev ve onla öl” diyor.


İmdadımıza Diriliş Ertuğrul yetişti


Türkmenler inim inim inlerken Haçlılara kök söktüren, Moğollarla mücadele eden bir Kayı beyi çıkageldi ekranlara. Alpleri ile Halep’ten Türkmen Dağı’na kadar keferelere kök söktüren bu kahraman Türkmen Beyi ile biraz rahatladık ama babasının türbesini de bir gece yarısı tanklarla zor kaçırdık teröristlerden izin alarak. Sorun yok şimdi bir yerlerden Malkoçoğlu ve adamları çıkar da alayına yeteriz. Türkmenler rahat olsun.


Türkiye’nin Türkmen çıkmazı


Ankara’da deri koltuklarda ve klimalı odalarda oturan uzmanlar sürekli siyasi iradeye raporlar verir. Efendim Irak Türkmenleri için ballı börekli işler yaptık. Şunu verdik, bunu verdik.. Ama kendi aralarında bölünme var biz ne yapalım.. Başkanım saygıdeğer büyüğüm Suriye Türkmenleri için tırları yolladık, para yolladık ama onlarda birbirine düştü. Allah aşkına Başbakanı Türkmenim diyen ve  bu kimliğini hep belirten bir ülkenin Türkmen siyasetini tam olarak bilen var mı? Eğer güçlü ülke Türkiye bunları yapıyorsa Türkmenler neden ölüyor. Irak ve Suriye’de artık PKK resmen Türkmenlere saldırabilir hale geldi. Kerkük'te yağmalanan tapu belgeleri ile izlerimiz silinmedi mi?  Bunu Peşmerge ABD ile yapmadı mı? Askerimizin başına geçirilen çuvalın bedelini ödettik mi? Musul Başkonsolosluğuna göreve giderken şehit olan 5 Özel Harekatçı yiğidimiz katilleri bulundu mu? Irak üçe dörde bölünürken Türkiye’den Lozan’dan doğan hukuksal hakları ne oldu? Mesele AKP, CHP, MHP değil. HDP zaten resmen ben bu ülkeyi bölecem PKK’ya bağlıyım diyor. İçeride askerimize, polisimize saldıranlar dışarıda Türkmenleri vuruyor.


Mesele insanlık davası


Bugün Ortadoğu’da binlerce insan Müslüman, Hıristiyan, Yezidi, Alevi, Süryani, Arap, Kürt, Türk, Sunni-Şii, Dürzi, Nusayri  ne olursa olsun katillerce öldürüldü. Ama herkesin bir sahibi var. Adı TÜRKİYE olan devletin yanı başında ve ANADOLU’ya ANAMIZ diyen Türkmenler sahipsiz. Duy sesimizi kavim gardaş dediler. İran, SUUD, İsrail boş ver Türkiye’yi biz varız dediler. Türkmenler TÜRKİYEM, TÜRKİYEM dediler. Şimdi Türk olmanın bedelini canlarıyla ödüyorlar. Kudüs esirdir Selahaddini bekler… Halep Şah-ı Süleyman torunlarını bekler ve ötelerde bir yer var adı Kerkük ..boynu bükük bir Türk diyarı..


Kısacası anmayın adını TÜRKMENİN buyurun cenaze namazı da bari dua edin..


Ağzına, diline, kalemine sağlık Güngör Yavuzaslan… Hissiyatımıza tercüman oldun…


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.