Taktik maçı Fenerbahçe’nin

    Fenerbahçe evinde en zor rakiplerinden biri olan Başakşehir ile oynadı ve zorda olsa kazanmasını bildi.

   Abdullah Avcı uzun zamandır Başakşehir teknik direktörü   ve takımını çok iyi tanıyor ,iyi futbol oynatıyor.Rakiplerine çok az gol pozisyonu veriyor.Ve en önemlisi kadrosu da iyi oyunculardan kurulu.

   Fenerbahçe-Başakşehir maçı bu nedenle tam bir taktik maçı oldu.Her iki teknik adamda önce orta saha üstünlüğünü ele geçirmeye çalıştı.Başakşehir on kişi kalıncaya kadar da bu sebepten ötürü her iki kalede de çok net gol pozisyonları olmadı.

   Abdullah Avcı Badji’yi ilk yarı oyundan almayarak adeta kumar oynadı ve kaybetti.Zira Badji’nin oyunu tamamlayamayacağı belliydi.Bunu maçı izleyen herkes gördü.Abdullah Avcı’nın görmemesi imkansız ama herhalde bir hesabı vardı,tutmadı.

   Pereira Celtic maçında sorumsuz hareket eden Diego’ya cezasını ilk onbire almayarak kesti.Diego yerine Ozan’la başladı.Ozan oyundan çıkana kadar da elinden geleni yaptı.

   Fenerbahçe koşuyor,pres yapıyor ve rakibe az gol pozisyonu veriyor.İzleyenlere artık güzel bir futbol seyrettiriyor.Çözülmesi gereken gol yollarında etkinliğin arttırılması.Ancak Başakşehir maçı baz alınmasın.Başakşehir sıkı bir takım.Kolay pozisyon vermiyor.

   Bugün Başakşehir’de başta kalede Volkan ,Yalçın,Ugur,Emre,Doca çok iyi oynadılar.Hatta Emre ve Semih taraftarlar tarafından sanki Fenerbahçe’den ayrılmadıkları günlerdeki gibi karşılandılar.Çok da duygulandılar.

   Fenerbahçe’ye dönecek olursak maçın adamı Gökhan Gönül ve Kjaer oldular.Gökhan bitmek bitmeyen bir enerji ile ileri geri oynadı.Kjaer defansta kritik müdahelerle pozisyonların tehlikeli olmasını önledi.

   Maçın duran adamı Mehmet Topal oldu.Durgundu oyunda varlığını çok hissettirmedi.Nani’de golden başka çok olumlu hareketi olmadı.Ama yıldız oyuncu bu tarz durumlarda ortaya çıkıyor.Nani tam maç berabere bitecek derken ortaya çıktı ve klasını konuşturan bir gol attı.

   Forvette ise Fernandao istediği toplarla buluşamadı.Top almak için ise geriye geldiğinde ağır olduğundan istediğini yapamadı.Pereira’da haklı olarak oyundan aldı.Van Persie oyuna girdi.Ozan yerine Diego değişikliğide yerinde hamleler oldu.

   On kişi kalan Başakşehir meçburen defans ağırlıklı oynamaya başlayınca Fenerbahçe’nin baskısı daha arttı ve beklenen gol geldi.Fenerbahçe bence en zor maçlarından birini kazandı.En zor rakibini yendi.Başakşehir söylediğim gibi yabana atılacak kolay lokma bir takım değil.

   Fenerbahçe şimdi zor virajı geçti.Beşiktaş-Galatasaray maçının sonucunu beklemeye başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.