Akıllı dövme ile ister kartvizit yolla, ister telefonunu aç

Dijital dövme akımı, NFC teknolojisi ile birleşince ortaya çılgınca uygulamaların kapısını aralayan yenilik çıktı. İşte detaylar

29 Temmuz 2014 Salı 08:17
Akıllı dövme ile ister kartvizit yolla, ister telefonunu aç






Akıllı dövme ile ister kartvizit yolla, ister telefonunu aç

NFC dijital dövme, Dijital dövme nedir?


Dövme ile telefonun kilidi açma, dövme ve telefon kilidi

Yeni nesil telefonları, yeni nesil dijital dövemelerle yönetmek mümkün. Dijital dövme sayesinde telefonunuzun kilidinin açılmasını sağlayan NFC teknolojisi gençlerin bir hayli ilgisini çekecek gibi duruyor. NFC teknolojisi sadece telefonu açmaya yaramıyor. NFC ile isterseniz akıllı telefon sahiplerine kısa mesafeden kartvizitinizi, sosyal medya paylaşımlarınızı, varsa internet sitenizin adresini bile yollayabilirsiniz.

Motorola‘nın VivaLnk firması ile yaptığı anlaşma ile telefonunuzu açmak çok daha kolay olacak. VivaLnk‘in geliştirdiği dijital dövme sayesinde telefonunuzun kilidini kolayca açabileceksiniz. NFC teknolojisi ile çalışan bu sistem ile telefonunuzu dijital dövmenize yaklaştırdığınızda kilidi açılacak ve kullanmaya başlayabileceksiniz.

Beş gün dayanan bir dövme, yıkanma, terleme gibi sebeplerden dolayı çıkmıyor. 10$’a 10 adet dövme satan VivaLnk, 50 gün kullanmanızı sağlıyor. Yani bir yıl boyunca bu dijital dövmeyi kullanmak için 80$ vermeniz gerekiyor. Şu an için sadece Motorola’nın Moto X telefonuna uygun olan bu sistem, yakında daha fazla telefonda kullanılabilir olacak.

 

 



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.