Anadolu mucitleri Milli İHA'ları geliştirecek

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, İHA projeleri üzerine çalışma yapan Türk mucitlere destek sağlayacak.

10 Ocak 2016 Pazar 01:35
Anadolu mucitleri Milli İHA'ları geliştirecek






Anadolu mucitleri Milli İHA'ları geliştirecek

Teknolojik gelişmenin öncüsü sayılan mucitlerin önünü Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın desteği açacak. Şimdiye kadar projelerini hayata geçirme imkanı bulamayan Türk mucitlere SSM özellikle insansız hava araçları ve savunma sanayini ilgilendiren projelere geniş fırsatlar veren önemli bir paket hazırladı. Küçük esnaf ve üniversitelere açılan lSSM, İHA çalışması yapan KOBİ ve üniversitelerle ortaklık yapacak.

İHA PROJESİ OLAN BAŞVURSUN

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), terörle mücadelede aktif olarak kullanılan İnsansız Hava Araçları'na (İHA) ilişkin çalışma yapan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) ve üniversitelerle ortaklığa hazırlanıyor. Milli İHA'lar, Anadolu mucitleri ve üniversitelerin katılımıyla geliştirilecek. Yerli İHA projelerinde hedef büyülten SSM, sanayi sitelerinde kısıtlı imkanlarla bu konuda çalışma yapan küçük işletmelere ve üniversitelere yönelik çağrı yayımladı. SSM'nin duyurusunda, pille çalışan mini İHA'lar dahil bu konuda proje geliştiren veya İHA'lara ilişkin yan sanayi çalışması yapan KOBİ'ler ve üniversitelere destek verileceği de belirtildi.
KOBİLERE DESTEK GELECEK
'HAVA Araçları için PEM Yakıt Pili Teknolojileri ve Uygulamaları Bilgi İstek Dokümanı' başlıklı duyuruda, KOBİ, üniversite ve araştırmacıların, İHA projelerine ilişkin 'birikim, kabiliyet ve alt yapılarından azami ölçüde yararlanılmasının hedeflendiği' vurgulanarak, başvuruda bulunulması çağrısı yapıldı.
Son Güncelleme: 10.01.2016 01:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.